Acerumen

NU PROCURA: 7 lucruri pentru nou-născut!

NU PROCURA: 7 lucruri pentru nou-născut!

"Cum poate un bebeluș să aibă nevoie de atâtea lucruri?" – este întrebarea obişnuită a cuplurilor care devin pentru prima dată părinţi şi care trebuie să facă nenumărate achiziții în pregătirile pentru sosirea noului membru în familia lor.  

Dar prinşi în febra cumpărăturilor, părinţii fac o serie de cumpărături inutile, de care un bebeluş nu are multă nevoie. Noi, părinţii de la Odoraş, am selectat câteva. Dacă mai aveţi idei, completaţi lista în comentarii! Aşa încât să le fie util părinţilor tineri.

 

1. Masă de înfăşat. E o achiziţie inutilă în mare parte. Puteţi cumpăra cearşafuri absorbante pentru pat (60x60) şi transformaţi orice colţ din casă într-o masă instantanee de schimbat. Nu uitați să nu lăsați niciodată copilul nesupravegheat în timpul unei schimbări de scutec.

 

2. Detergent pentru bebe. Multe companii oferă acum detergenţi de rufe pentru copii

la un preț exagerat. Suntem de părere că pot fi utilizate prafurile eco-friendly, non-toxice şi fără parfum. Mai mult decât atât, ele pot fi utilizate pentru întreaga gospodărie - şi pentru maturi, şi pentru copii. Folosiţi nucile de săpun!

 

3. Pătuţul. Dacă planificaţi să alăptaţi şi să dormiţi împreună cu copilul, puteţi procura un „co-sleeper”, un leagăn-extensie la patul mare al părinţilor, în care bebeul poate dormi timp îndelungat. Iar apoi va merge direct într-un pătuţ mai mare.

 

4. Jucării de pluş şi animaţii video. Chipul şi vocea părinţilor servesc drept zonă de descoperire şi de stimulare a cunoaşterii pentru un nou-născut şi nu animaţiile video sau jucăriile colorate de pluş. Interacționează cu el într-o manieră animată şi vei vedea cât de impresionat va fi!

 

5. Încălţăminte. Bebeluşii nu au nici o nevoie reală de pantofi sau cizmuliţe până când începe să stea copăcel, sau să meargă. Le sunt suficiente şosetuţele calde pe vreamea rece. Şi mai ales, nu trebuie să uităm de faptul că talpa rigidă a pantofilor  poate afecta dezvoltarea sănătoasă a piciorului unui bebeluş. Aşadar, în şosete este mai sănătos.

 

6. Hăinuţe de marcă scumpă. Ele pot fi doar un cadou impresionant şi nimic mai mult, chiar dacă sunt eventual utile şi comfortabile. Rezistă tentaţiei şi fă cumpărături rezonabile, pe care nu dai un pumn de bani. Oricum ele se uzează repede, pentru că sunt spălate des şi în câteva luni piciul nu mai încape în ele.

 

7. O locuinţă mai mare. La sigur ţi se pare că apartamentul odată cu apariţia unui copil va fi neîncăpător. Dar nu este aşa. Un copil are nevoie de puţin spaţiu şi de mai multă dragoste. Iar acum, pentru că îţi dai seama că nu ai nevoie să procuri o serie de lucruri enumerate mai sus, parcă ai şi mai loc pentru copil în casa ta, nu-i aşa?

Adaugă comentariu