Premieră în Moldova: Am testat 7 scutece de pe piață și iată care sunt concluziile
- 2017-04-12
- 102282
Scutecele de unică folosință sunt nelipsite din viața majorității părinților și fac parte din necesitățile bebelușului în primii ani de viață. Ele sunt un subiect care pune multe semne de întrebarea în calea mămicilor, mai ales la capitolul preț și calitate. Printr-un calcul simplu, revista Odoraș a obținut o cifră impunătoare în ceea ce ține de cheltuielile timp de un an pe scutecele pentru un bebeluș. Între 500 și 1000 de euro sau între 9 - 20 de mii de lei (în funcție de tipul folosit) constituie suma pe care părinții o scot din buzunar pe an doar pentru scutece.
Pentru a economisi timpul și banii actualilor și viitorilor părinți, revista Odoraș a decis să organizeze un test de rezistență pentru 7 tipuri de scutece de pe piața autohtonă, atât din categoria regular cât și din categoria econom.
Astfel, în cadrul evenimentului „Șezătoarea mamelor” marca Odoraș, din 11 aprilie, scutecele din clasa regular (Pampers activ baby dry, Moltex extra-dry, Huggies ultra comfort) și scutecele din clasa econom (Pufies baby ART-DRY, Freelife Bebe Cash, Helen Harper baby, Huggies Classic) au fost supuse unui test de rezistență privind cantitatea de lichid absorbită. 280 ml de apă au fost turnate în 4 reprize în fiecare scutec, câte 70 ml la intervalul de 30 de minute. Toate scutecele testate sunt de aceeași mărime, și anume mărimea 3, deoarece sunt cel mai des folosite.
Concluzii:
1. După aproape 2 ore, revista Odoraș împreună cu cele 200 de mame prezente la eveniment au ajuns la concluzia că toate scutecele au trecut testul, cu mici excepții. După ultima repriză de lichid a fost luată proba de umiditate cu 7 șervețele uscate, simulându-se greutatea corpului și manevrele unui copil. Doar două scutece au cedat puțin în ultima etapă, iar urme de lichid au fost observate pe 2 șervețele. Este vorba de scutecul „Pampers active baby dry” din categoria regular și scutecul „Helen Harper” din categoria econom.
Respectiv, atât scutecele scumpe, cât și cele ieftine, au o puterea de absorbție foarte bună.
2. Însă scutecele diferă după mai multe criterii: comoditatea de manevrare, confort, textură, miros, modul de prindere, elasticitate și, desigur, preț. Respectiv, după a doua etapă a testului, în care s-a analizat prețul scutecelor, s-a constatat că cele mai competitive sunt: din categoria regular - „Moltex extra-dry”, care costă 3,28 lei, iar din categoria econom - „Freelife Bebe Cash”, cu un preț de 2,99 lei per bucată. Și apropo, noi am găsit scutecele cu cele mai bune prețuri pe farmacie.md.
Sperăm că mămicile și viitoarele mămici au făcut deja o alegere în ceea ce privește raportul preț - calitate și vor putea economisi banii investiți în scutecele de lux pentru alte lucruri utile bebelușului.
Și nu uitați, cel mai bun scutec pentru copil este acela în care el se simte bine, uscat și fără iritații!
Foto: Odoraș