Odoraș.

Odoraș.

Linex

Evghenii Komarovskii vorbește despre cauzele colicilor la copii și cum le putem reduce

Evghenii Komarovskii vorbește despre cauzele colicilor la copii și cum le putem reduce

Renumitul pediatru Evghenii Komarovskii menționează că apariția colicilor are mai multe cauze, iar unica alinare și a părinților, și a copilașului, e că aceste neplăceri vor dispărea către vârsta de 3-4 luni de viață. Medicul a scris pe pagina sa oficială, komarovskiy, net, care sunt, în viziunea sa și a mai multor specialiști, principalele cauze a apariției colicelor la bebeluși.

Astfel, medicul precizează că copilașul încă nu are un sistem digestiv bine dezvoltat, respectiv mâncarea ingerată îi provoacă disconfort, gaze, care îl balonează și îl fac să sufere de dureri de burtică. Totodată, nu doar sistemul digestiv nedezvoltat duce la apariția colicelor.

Evghenii Komarovskii susține că și alimentația în exces îi aduce suferințe micuțului. Potrivit lui, între reprizele de alăptare trebuie să treacă 2-2,5 ore. În odaia în care se află copilașul trebuie să fie o temperatură normală, iar părinții să evite încălzirea excesivă a încăperii.

Între pauzele dintre reprizele de alăptare încercați să-i propuneți bebelușului suzeta, căci în timp ce suge ceva copilul se liniștește mai ușor.

De asemenea, medicul le propune mamelor care alăptează să-și revadă un pic regimul alimentar, iar dacă micuțul suferă de colici, atunci mama să excludă produsele lactate și cele care provoacă balonarea, cum ar fi varza. Însă dacă în câteva zile starea copilului nu se ameliorează, mama poate reveni la regimul său obișnuit. Dacă micuțul este hrănit cu amestecuri, atunci părinții se pot consulta cu medicul pediatru și să o schimbe, uneori ajută și aceasta.

 

AICI găsiți și ce a spus pediatrul Mihai Stratulat despre colici. Iar în ACEST articol vedeți informații despre produsele alimentare care se consideră că favorizează apariția colicelor.

 

Informații: komarovskiy.net

Foto simbol: gordonua.com

Share:

Articole recomandate