Produsele alimentare care provoacă colicele la copil
- 2017-10-02
- 29052
Nou născutul începe să sufere de colice chiar din primele zile de viață extrauterine. Acestea durează cam 2-3 luni, dar în unele cazuri chiar și până la 5-6 luni. Se consideră că greșelile din alimentația mamei care alăptează duc la apariția colicelor. În context în articol găsiți o listă de produse alimentare care pot duce la apariția colicelor la sugari.
Laptele de vacă – nu doar duce la colice și la gazele intestinale la micuț, dar și la apariția alergiei sau intoleranței la lactoză. În primele luni de viață ale micuțului e mai bine ca mama să se abțină de la laptele de vacă, însă poate mânca lactate precum chefir, brânză, iaurt natural.
Pâinea neagră. Aceasta se obține după dospire și duce la formarea gazelor intestinale respectiv a colicelor la micuț. Puteți înlocui pâinea cu chifle din făină integrală. Însă ideal ar fi să mâncați pâine cu tărâțe și chimen. O astfel de combinație contribuie la lactație și nu provoacă disconfort bebelușului.
Leguminoasele precum fasolea, lintea, năutul, mazărea și chiar porumbul. Acestea provoacă un meteorism foarte puternic, și deși sunt bogate în proteine de origine vegetală, dar și în alte componente benefice, nu ar trebui să se regăsească în alimentația mamei în primele 3-4 luni de alăptare.
Legumele și fructele crude. Acestea se digerează foarte greu și pot provoca probleme digestive. Respectiv e mai bine să le consumați doar prelucrate termic în primele 4-5 luni de alăptare.
Dulciurile. Femeia care alăptează trebuie să evite produse din patiserie, cu mult ulei, zahăr și cremă. În schimb poate mânca în cantități nu prea mari fructe uscate, zefir și dulciuri turcești de genul lukum, kozinak sau halva. Aceste dulciuri sunt considerate a fi inofensive în perioada de alăptare.
Despre diferența dintre balonare și colice a vorbit și pediatrul Mihai Stratulat, puteți citi articolul AICI. Iar medicul Larisa Gangur a spus în ACEST articol cum putem preveni și trata colicele.
Informații și foto: vskormi.ru