Jocuri creative, surprize și discuții despre cei mici la Șezătoarea Mamelor
- 2016-09-22
- 5931
Mamele și viitoarele mame, s-au adunat marți la o nouă șezătoare, organizată de revista Odoraș. La această întrevedere de toamnă participantele au aflat informații noi și utile despre sănătatea copiilor, au adresat întrebări, au putut procura accesorii hand-made pentru copii și au plecat acasă cu o serie de cadouri pregătite pentru dintre ele.
La eveniment s-a discutat despre Febra la copii cu medicul neonatolog Irina Pintea, de la Centrul mamei și a copilului. Medicul a venit la șezătoarea cu informații utile despre febra copilului, condițiile de confort, cum alegem corect îmbrăcămintea, hidratarea în funcție de vârstă, cum ar trebui să fie îmbăierea corectă, când și cum folosim antipireticele și o serie de sfaturi pentru părinți.
Irina Pintea a precizat că febra este un simptom al organismului care se luptă cu o infecție. Febra ușoară și moderată este chiar benefică și susține sistemul imunitar, pentru că are loc producerea de interferon, creșterea activității celulelor albe a sângelui, reducerea bacteriilor și virușilor etc. Medicul a menționat să ne concentrăm atenția mai mult asupra stării copilului, decât asupra cifrelor termometrului.
Un alt subiect despre care s-a vorbit a fost alimentația copiilor cu lapte și cu produse lactate cu Rodica Eremciuc, medic pediatru, asistent universitar. Medicul, a subliniat faptul că din întreaga serie de lapte, laptele matern este cea mai bună alegere, deoarece conține toate vitaminele, proteinele și substanțele necesare pentru dezvoltarea bebelușului. Medicul a recomandat să se dea lapte de vacă sau de capră abia după vârsta de 2-3 ani, sau mai puțin, dacă copilul este sănătos, dar în cantități moderate.
Rodica Eremciuc a sfătuit mamele să nu le dăm copiilor iaurturi din comerț, cu coloranți și aromatizatori și să reducă rația de unt și smântână, căci sunt înalte în grăsimi. De asemenea, a menționat că nu se recomandă copiilor cașcavalurile și brânzeturile grase, prea sărate, fermentate sau cu mucegai (cedar, parmigiano, brie, camembert, gorgonzola etc.) și să optăm pentru brânză proaspătă de vaci, mozzarella, ricota, brânza cottage. Asta cel puțin până la vârsta de un an.
Ultima temă abordată a fost importanța alăptării și menținerea îndelungată a acesteia. Care pot fi cauzele că o mămică să producă mai puțin lapte (să „piardă” laptele) și care sunt soluțiile – despre asta a vorbit Veronica Lungu, reprezentant Sodimed, care a prezentat și produsul minune, Galactogil.
O invitată mai specială a fost, o mămica blogger, Natalia Madan, autoarea bloggului Planeta Mami. Ea a prezentat o serie de jocuri creative pe care orice mamă le poate face cu ușurință și acasă. Ideile au fost testate cu entuziasm de un băiețel prezent în sală.
Cireașa de pe tort, a fost tombola cu surprize pentru mămici și cadourile oferite de la partenerii evenimentului. Evenimentul a durat în jur de două ore, iar în pauză mămicile au avut parte de un coffee-break, discuții interactive și posibilitatea de a alege produse hand-made de la târgul improvizat, precum căciulițe, eșarfe, jucării și alte minunății pentru ele și picii lor.
Parteneri: Nestle, Polpharma, Saforelle
Sponsori: Teo Bebe, Chicco, Apa OM, Avene, Ivatherm, Klorane Bebe, Protectis, Labormed, Bioderma
Târg: Natty Papioane La Comanda, Daida Davida, Hand made by Ludmy,MAXIKIDS
Foto: Odoraș