Idei de jocuri: Cum să îți distrezi copilul, în timp ce te odihnești!

Idei de jocuri: Cum să îți distrezi copilul, în timp ce te odihnești!

 

Copiii sunt sursa noastră de fericire, dar tot ei sunt de cele mai multe ori storcătorii noştri de energie. Ei nu ţin cont de orele nedormite ale părinţilor, de faptul că nu mai reuşeşti să trebăluieşti prin casă sau că eşti epuizată şi nu ai reuşit să-ţi bei cafeaua… vor să se joace mereu cu tine, aici şi acum. Îţi prezentăm mai jos câteva idei de jocuri, care îţi vor permite să stai relaxată pe canapea câteva clipe, sau cel puțin, să joci un rol pasiv, în timp ce copilul tău se va juca liniştit până îşi va isprăvi jocul.

 

Atelierul de tatuaje

Ridică-ți mânecile, dă-i piticului tău câteva markere lavabile și lasă-l să-și dea frâu liber imaginației. Este recomandat să nu adormi, există riscul ca, în focul creației, să-și mute opera și pe pereți.

Salonul de manichiură

Probabil nu ai mai avut timp de acest răsfăț, în ultima vreme, așa că roag-o pe mica ta manichiuristă să te ajute (apropo, s-ar putea să fie interesați și băiețeii). Dă-i o pilă și niște carioci, închide ochii, întinde mâinile și lasă-l pe pici să îți facă manichiura. Dacă funcționează, mutați-va apoi la „salonul” de pedichiură.

La coafor

Stai în fața canapelei și înarmează-l pe cel mic cu pieptene, agrafe de păr și ce mai ai la îndemână, astfel încât să poată crea o capodoperă stilistică demnă de reviste. Enjoy it!

Puzzle plus un premiu

Pentru aceasta trebuie să-i cumperi copilului tău un puzzle mare sau două-trei mai mici cu un desen animate sau o poveste care-i place mult, asta îi va stârni interesul. Începe să-l ajuţi, iar dacă-l face pe tot oferă-i la sfârşit un premiu dulce. În timp ce alipeşte cuminte piesele din puzzle, tu poţi sta liniştită un pic pe canapea.

Facem felicitări-surpriză

Adună carioci şi markere colorate, lipici, foi albe şi colorate, foarfece, stikere, panglici, ambalaje şi alte instrumente pe care le găseşti acasă. Arată-i copilului tău un model de felicitare, iar apoi îndemnă-l să facă câteva felicitări, de exemplu pentru bunici.

Creăm capodopere de pictură pe oglindă

Dă-i copilaşului tău nişte markere care se curăţă uşor, o oglindă mai veche, dacă ţi se pare că ar fi riscant pentru cea mare din baie sau din hol, un burete şi îndeamnă-l să deseneze cât mai multe capodopere acolo. Va fi absorbit şi fascinat de descoperirea acestor noi instrumente de desen!

Construim figurine noi din plastilină

Pentru acest joc este necesar să-i oferi micuţului tău o cutie de plastilină. Adăuga câteva scoici, nasturi, piese mici din lemn, sau alte elemente decorative. Aranjează aceste instrumente pe o coala mare de hârtie, arată-i câteva modele, apoi lasă-l să meşterească animale, oameni, figurine, după imaginaţia sa.

Cinema

Alegeți un film împreună, fă niște popcorn sau altceva de ronțăit, închide luminile și dă-i Play! La fel ca la un cinematograf real!

Mimăm somnul              

Regula generală este să mimăm încontinuu aceleași gesturi: dormitul, trezitul, spălatul pe dinți, luarea micului dejun. De aceasta dată regula este: cine mimează mai bine somnul! Deci cine, adoarme primul şi cât mai mult, 1,2, 3 start!

De-a v-ați ascunselea

Îl poți lăsa pe cel mic să se ascundă, cât timp tu te culci pe canapea. Până când își va da seama că nu vii să-l cauți…

Ora de artă

Te poți întinde pe canapea, permițându-i micului artist să deseneze un portret al tău - ”Mami, dormind”. Asigură-te că are toate materialele necesare pentru a nu te trezi, să-ți ceară o culoare sau alta.

Provocarea treburilor casnice

Acest joc funcționează perfect dacă ai cel puțin doi copii. Fă o listă cu lucruri la care ei te pot  ajuta. Împarte-le între frați și spune-le regulile acestui joc. Cine finalizează cât mai multe dintre treburile de pe listă şi cât mai calm, fără ajutorul lui mami, câștigă un premiu.

Critic de film

Alături de copiii mai mari, poți să te uiți la câteva episoade ale unui serial. De fapt, ei să se uite, iar tu să dormi. Dar după ce se termină episoadele, regula jocului este că ei trebuie să scrie o cronică de film şi desigur tu, cea care-ai dormit eşti marele critic!

Excursie cu cortul

Nu te gândi că trebuie să mergi prea departe pentru această excursie cu cortul. Poți instala un cort în camera de zi, faci niște sandviciuri și apoi.. vă odihniți. Îi explici micuţului că acestea sunt regulile jocului, iar când intri în cort trebuie să te odihneşti şi să dormi.

Foto: viraldiario.com; Idei după totuldespremame.ro

Adaugă comentariu