Vine, vine Moș Crăciun! Altfel de cadouri pentru copii

Vine, vine Moș Crăciun! Altfel de cadouri pentru copii

Când vine vorba despre sărbătorile de iarnă, primul gând al copiilor zboară către Moș Nicolae ori Crăciun (sau poate ambii) și jucăriile menționate în scrisoarea către acesta. Cadourile sunt binevenite, mai ales în această perioadă a anului, dar excesele se recomandă a se evita, or și așa trăim într-o societate prea materialistă. În afară de jucăriile prezentate în publicitatea de la TV, cu un preț aproape de salariul lunar și defectate în cel mai apropiat timp de micuț, există mult mai multe idei de cadouri pentru copilul tău. Poate că inițial va trebui să-i explici de ce Moșul a ales un alt cadou pentru el, dar unicitatea acestuia va fi apreciată în cel mai scurt timp.

1. ORE

Da, ore de muzică, de dans, de echitație, de desenat… Toate aceste activități creative și interesante vor fi nu doar ceva nou pentru copilul tău, dar vor fi activități din care vor avea multe de învățat.

2. BILETE

Biletele la muzeu, la teatru, la grădina zoologică ar putea să-i placă mai mult decât crezi. Nu le dați niciodată bani copiilor pe mână, deoarece vor tinde să își cumpere fie alimente nesănătoase (chipsuri și carbogazoase), fie jocuri electronice, care îi vor izola și mai mult de cei din jur.

3. UN ȘORȚ DE BUCĂTAR

Cu siguranță nu de puține ori copilul a cerut să te ajute în bucătărie fiind foarte curios. Astfel, un asemenea cadou l-ar bucura mult. Cumpără-i un șorț frumos și invită-l la o sesiune de gătit împreună.

4. RECHIZITE DE ȘCOALĂ, DAR NU PENTRU ȘCOALĂ

Cumpără-i rechizite școlare pe care să le folosească strict acasă, pentru distracție: acuarele, carioci, creioane colorate, hârtie glasată, lipici, plastilină, bloc de desen sau liniare cu forme geometrice ori alte forme haioase.

5. COSTUME DE PERSONAJE

Copiilor le place foarte mult să se deghizeze. Cumpără-i un costum de Spiderman, Superman sau o rochie frumoasă de prințesă.

6. CĂRȚI

Nu de colorat, ci de citit. Un copil bine crescut este un copil care citește de mic și învață încă din primii ani de școală un lucru esențial: cărțile nu sunt dușmanii lor. Cărți cu povești, sau de ce nu, cu invenții curioase, îi vor trezi dragostea față de carte.

7. PRĂJITURI

De Crăciun poți face o mică excepție de la mâncarea sănătoasă și îl poți răsfăța pe copilul tău cu prăjitura lui preferată.

8. PUZZLE/ MONOPOLY/ ȘAH/ DOMINO

Și acestea sunt jocurile copilăriei, iar dacă sunt jucate în familie sau cu prietenii, atunci sunt cele mai frumoase jocuri pe timp de iarnă în casă. 

9. UN CEAS

Nu de jucărie, ci unul adevărat. Copilul trebuie să știe cât e ora atunci când întârzie undeva sau când trebuie să ajungă acasă așa cum ți-a promis.

10. CALENDAR

Un calendar cu desene animate îl va încânta pe copilul. El trebuie să știe în ce dată ne aflăm și când cad zilele de naștere din familie. Ba mai mult, lasă-l pe el să încercuiască în fiecare dimineață data curentă.

11. ANIMALE DE COMPANIE

Animăluțe de pluș sau alte jucării ce imită o pisică, un câine etc. se regăsesc cu siguranță în casa voastră. Iată ce ține de un animalul de companie viu, ar putea fi o idee ce îl va încânta pe copil. De asemenea, va învăța mai ușor ce înseamnă responsabilitatea, deoarece va trebui să îl îngrijească. Dar asigurați-vă că cel mic chiar este pregătit pentru așa ceva, deoarece o ființă vie nu este o jucărie și nu poate fi aruncată dacă s-a plictisit de ea.

12. JURNAL

Un jurnal personal cu lăcată și cheie, unde își va putea nota primele secrete, e un cadou cu utilitate, mai ales dacă i se va explica de ce e bine să aibă un jurnal.

13. SETURI DE CUNOAȘTERE A CORPULUI UMAN

Dacă e școlar, îi va fi și mai de folos acest cadou. A te cunoaște pe tine e important: cum este organizat propriul corp prin anumite machete, forme similare organelor omului, îl vor face foarte curios și pe copil.

12. O PETRECERE ÎN PIJAMALE

Ar fi încântat să-și adune prietenii la o petrecere în pijamale și cât de bine se va simți printre ei știind că are așa părinți moderni.

13. O EXCURSIE CU FAMILIA

Rutina zilnică îl poate plictisi și pe copil, chiar dacă nu înțelege prea bine ce înseamnă aceasta. O excursie prin locuri nevizitate sau poate chiar o altă țară, va fi un cadou de vis.

Ne amăgim singuri pe noi că un zâmbet de câteva minute de pe fața copilului are semnificația unui copil fericit. Nici pe departe. Dacă noi am încerca să-i educăm altfel, dacă noi am fi cei care i-am învăța că pe lista lui Moș Crăciun pot pune și altceva în afară de jucării, dacă noi i-am învăța cât de importante sunt amintirile construite altfel, dacă noi le-am demonstra că fericirea despachetării cadourilor de Crăciun este aparentă, atunci copiii noștri ar putea să aprecieze altfel viața, timpul, familia, experiențele, sărbătorile și într-un final, Crăciunul.

 

Sursa: teotrandafir.com, blogintandem.ro

Adaugă comentariu