Cele mai frumoase colinde pentru copii

Cele mai frumoase colinde pentru copii

Colindele sunt cântece tradiționale românești, sunt legate de obiceiul colindatului. Colindele se cântă în preajma Crăciunului și Anului Nou. Unele dintre ele au o sumedenie de variante și versiuni, potrivit diferitelor regiuni și graiuri.

Inițial, colindele aveau o funcțiune ritualică, anume aceea de urare pentru fertilitate, rodire și belșug. Acest obicei era legat fie de începutul anului agrar (adică de venirea primăverii), fie de sfârșitul său (toamna, la culegerea recoltei). Pe de altă parte, un scop des întâlnit al colindelor era acela de alungare a spiritelor. Peste timp, din semnificația inițială a colindelor s-a păstrat doar atmosfera sărbătorească, de ceremonie, petreceri și urări.

În continuare vă propunem un video cu o selecție din cele mai frumoase colinde pentru copii. Dacă micuțul vostru încă nu a învățat un colind, reușiți să o faceți până la Crăciun, când își va putea impresiona bunicii urându-le un an nou frumos prin colindat. Plus la aceasta, cel mic va fi mai încântat dacă va primi dulciuri, fructe, daruri și bani după ce va spune colindul.

 

 

Informații: wikipedia.org; youtube.com

Foto simbol: turismmarket.com

Adaugă comentariu