Sfaturi ca să îți convingi copilul să încerce noi produse
- 2017-07-11
- 4554
Majoritatea copiilor sunt foarte pretențioși la mâncare și, din anumite motive, refuză să mănânce fructe sau legume, produse obligatorii în alimentația copilului. Nu mai știți cum să-i mai convingeți sau ce să le mai spuneți ca aceștia să fie interesați să guste anumite alimente? În cele ce urmează vă venim în ajutor și vă propunem 7 sfaturi eficiente, care vă vor fi de folos ca să-l convingeți pe cel mic precum că fructele, legumele, dar și alte produse sănătoase, sunt absolut necesare pentru a fi consumate.
1. Oferă-i copilului posibilitatea de a alege singur (cu mici sugestii din partea voastră) produsele din magazine, mâncarea pentru prânz etc. În așa fel se vor simți implicați în luarea deciziilor de familie, și, prin urmare, acest lucru va crește șansele ca cei mici să încerce un fel de mâncare din legume, pe care el singur și le-a ales.
2. Treptat, introduceți alimente noi în alimentația copilului, ca supliment la mâncarea pe care cel mic o adoră.
3. Invită-ți copilul să te ajute la bucătărie. Lasă-l să facă anumite sarcini corespunzătoare vârstei sale. În același timp, îi puteți povesti despre beneficiile anumitor produse.
4. De cele mai multe ori copiii refuză să guste produse noi din cauza că deja a avut o mică gustare, fie că a mușcat dintr-un biscuite delicios sau dintr-o ciocolată, fie că a băut un pahar de suc, chiar înainte de masă sau orice alte situații. În așa fel, aveți grijă ca micuțul să nu aibă prea multe gustări în timpul zilei, ca atunci când vine vremea prânzului sau a cinei, acesta să fie înfometat.
5. Niciodată nu-i atribuiți copilului eticheta de „mâncător pretențios”. Chiar dacă acesta este foarte alintat și refuză categoric să încerce orice fel de mâncare, nu încercați să-l numiți așa. Peste o anumită perioadă de timp gusturile se pot schimba. Atunci, îi puteți aminti că anterior refuza categoric să mănânce acest produs, iar acum îl mănâncă cu plăcere. În așa fel, cel mic va fi tentat să încerce noi gusturi și noi produse.
6. Un alt bun exemplu este atunci când adulții se adună în jurul mesei și, de asemenea, să opteze pentru bucate noi și sănătoase. Cel mic, admirându-și părinții, va fi curios să încerce și el gustul noilor produse. Atunci când părinții vor pune un anumit produs doar în farfuria copilului acesta va refuza să-l mănânce.
7. Nu impuneți copilul să mănânce dacă nu vrea. Cu cât mai puțin veți face presiuni asupra copilului, cu atât e mai probabil că acesta va fi interesat să încerce noi produse. Doar că acest lucru va dura mai mult timp și trebuie să vă înarmați cu multă răbdare, și să vă încurajați copilul.
Informații: ihappymama.ru
Foto: rechargeablephonecards.info