6 sporturi care îi ajută pe copii la creșterea în înălţime

6 sporturi care îi ajută pe copii la creșterea în înălţime

Atunci când perioada creșterii în înălțime începe, fiecare copil își dorește să crească cât mai înaltă și te întreabă în fiecare zi dacă a crescut măcar un pic. Alimentația sănătoasă are un rol important în creșterea copilului, însă un rol la fel de important îl joacă și sportul.

Sporturile utile în creșterea în înălțime:

Baschetul - Săritul şi alergatul sunt componentele de bază ale acestui sport, ceea ce înseamnă că cel care va practica baschetul are şanse mult mai mari să crească în înălţime. Impulsul pe care aceste mişcări îl dau platoului de creştere este sinonim cu o cantitate mai mare de sânge în acea zonă, aşadar cu centimetri în plus. În plus, săriturile constante, care echivalează cu întinderi frecvente, şi aterizatul, ce înseamnă contractarea muşchilor, au şi ele rol pozitiv în creşterea în înălţime.

Ciclismul - Efortul pe care îl depun picioarele face ca zona genunchilor şi a coapselor, în mod special muşchii situaţi acolo, să beneficieze de un aflux sanguin care stimulează creşterea.

Handbalul – Acest tip de sport este potrivit atât pentru fetițe cât și pentru băieți, însă nu asigură o creștere atât de mare ca în cazul baschetului. Handabalul va asigura o destindere a coloanei și va preveni afecțiunile acesteia, ca scolioza, spondiloza etc., iar totodată va adduce un plus de sănătate organismului.

Fotbalul - Chiar dacă majoritatea celor care practică fotbal sunt băieţi, vă încurajăm să le îndrumaţi şi pe fete să alerge după balonul rotund, să şuteze şi să apere poarta de atacul adversarilor. De mare ajutor în procesul de creştere în înălţime este alergatul, care pune presiune pe muşchii picioarelor, dar şi săritul şi driblatul, ce fac ca întreg organismul să se contracte şi dilate succesiv, dar şi să le aducă platourilor de creștere sânge bogat în oxigen şi hormoni de creştere.

Volei – Acest tip de sport destined coloana, având un bun effect de stretching. Astfel, vertebrele își mențin distanța optima între ele, nu se tasează, iar articulațiile devin puternice și flexibile.

Înotul - Înotul este relaxant şi răcoritor, dar și benefic pentru procesul de creştere al copiilor. Nu e de mirare că înotătorii care practică de ceva vreme acest sport sunt mai înalţi decât cei care fac alte sporturi. Prin înot se şi întăreşte coloana vertebrală, iar postura corpului este net îmbunătăţită. De asemenea, toţi muşchii corpului sunt în mişcare în înot, iar mâinile, care fac eforturi considerabile pentru a ajuta corpul să se deplaseze şi să se menţină la suprafaţă apei, aduc surplus de sânge în corp, stimulând creşterea.

Foto: pbs.twimg.com

Adaugă comentariu