Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Ce se ascunde în spatele coșmarurilor pe care le au copiii

Ce se ascunde în spatele coșmarurilor pe care le au copiii

Dacă ești părinte la sigur ai avut parte de experiențe neplăcute în care copilașul tău îți povestea cu groază visul pe care l-a avut și care i s-a părut că a fost realitate. Unii părinți trec ușor peste aceste momente, alții însă sunt mișcați profund și încearcă să afle care au fost circumstanțele care au determinat apariția unui vis urât. 

Cercetătorii britanici sunt de părerea că visele urâte sunt ceva normal, atât timp cât acestea nu se repetă prea des și nu mai apar după vârsta de 12 ani. În urma unui studiu realizat, s-a constatat că copiii care au coșmaruri prezintă un risc ridicat să sufere de afecțiuni psihice ce nu trebuie ignorate.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au monitorizat aproape 6.800 de copii de la naştere şi până au împlinit vârsta de 12 ani. 

Datele cercetării arată că majoritatea copiilor au coşmaruri până la o anumită vârstă, dar în 37% dintre cazuri părinţii au semnalat prezenţa acestor vise urâte pe o perioadă mai lungă de timp.

Jane Teresa Anderson, expert în vise, susține că există mai multe metode prin intermediul cărora se poate determina ce semnificație poartă un coșmar. "Există trei zone mari ale viselor, în funcţie de ce vârsta copiilor. Fiecare vis este unic şi reprezintă lucruri care s-au întâmplat în viaţa celor mici în ultimele două zile”, a spus expertul.

Frica de monștri poate reprezenta de regulă o persoană care le-a insuflat teamă sau un lucru care i-a speriat. Pentru a preveni astfel de coșmaruri, este recomandat ca părințiii să discute cu copiii lor și să fie la current cu lucrurile care li se întâmplă.

Frica de singurătate la rândul său poate fi generate de faptul că copilul nu a fost tratat egal cu frații sau prietenii. Cel mai important pentru părinţi este să înţeleagă că visul reprezintă principalele sentimentele şi emoţiile pe care copiii le au.

Dacă totul în jur le pare supradimensionat, acesta este un semn că persoana respectivă se simte copleşită. 


Foto: assets.babycenter.com

 

Share:

Articole recomandate