Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Cele mai bune jocuri pentru stimularea creativității copilului

Cele mai bune jocuri pentru stimularea creativității copilului

Deși nu putem zice că copiii ar duce lipsă de creativitate, uneori părinții simt nevoia să le-o stimuleze, eventual pentru a le canaliza energia într-o albie pe care o consideră ei corectă. În continuare vă propunem o serie de jocuri care stimulează creativitatea piticilor.

Pictura

Când a ajuns la vârsta de 2 anișori poți să-l ajuți pe copilaș să înceapă a picta. Pentru început, pictează-i mânuța cu acuarele și arată-i ce se întâmplă dacă o lipește pe o foaie. Apoi, învață-l să folosească pensula și acuarelele, și nu-ți fie frică de mizeria pe care o va face.

Jocul "micul povestitor"

Spune-i sau citește-i micuțului în fiecare seară câte o poveste. După ce ai terminat de citit, pune-i întrebări din acea istorioară ori roagă-l să-ți povestească și ție ceva. Acest joc îi va stimula imaginația și îi va îmbogăți vocabularul.

Jocul culorilor

Învață-l culorile când sunteți în casă sau pe afară, apoi jucați-vă jocul culorilor, numind obiecte din jurul vostru și spunând ce culoare are fiecare. Acest joc îi va dezvolta creativitatea și abilitățile senzoriale.

Jocul de-a personajele

Tu și copilul sunteți pe rând: mame, tați, prinți, prințese, doctori, polițiști, pompieri, constructori, vânzători, șefi. Prin acest joc copilul inventează ori creează situații și conversații și își îmbogățește vocabularul.

Jocul "rece-cald"

Ascunde o jucărie, apoi pune-l să o caute oferindu-i indicii precum: rece, dacă e departe, și cald – dacă e pe aproape.

Teatrul de păpuși

Improvizează o scenă și spune-i copilului o poveste folosind păpuși ori jucării de pluș drept personaje. Realizați împreună un spectacol ori încurajați-l să creeze propria scenetă alături de frați ori împreună cu prietenii.

Jocurile de tip lego

Îmbinarea pieselor de tip lego dezvoltă abilitățile motrice, iar combinarea culorilor pentru a crea un anumit joc dezvoltă abilitățile senzoriale.

Jocurile de tip puzzle

Combinarea și recombinare pieselor pentru a descoperi anumite imagini, îl va face pe copilul tău să vizualizeze ori să-și imagineze povestea. Pentru început folosește puzzle-uri cu piese puține, apoi cu piese din ce în ce mai multe, în funcție de vârstă.

 

Informații: utilecopii.ro

Foto: momjunction.com; onemassivelyfungame.com; nichiduta.ro

Share:

Articole recomandate