Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Jocuri care dezvoltă inteligența copiilor

Jocuri care dezvoltă inteligența copiilor

Jocul reprezintă cea mai potrivită metodă de dezvoltare a inteligenței copiilor, pentru că fiecare copil învață prin joc. Așadar, vezi care sunt jocurile la care poți apela pentru a crește inteligența copilului tău.

 

  • Puzzle-urile – jocul de tip puzzle solicită copiilor raționamentul, coordonarea ochi-mână, toate acestea fiind provocări pentru creierul în dezvoltare al copiilor.
  • Construcția din cuburi – oferiți-i modele pe care să realizeze, iar treptat creșteți dificultatea jocului. Jocurile de tip lego sunt și ele o opțiune perfectă pentru copiii de la 2 ani.
  • Jocurile ce implică mișcare fizică – practicarea unui sport îi va permite o mai bună oxigenare a creierului, care prin urmare va conduce la o mai bună activitate intelectuală.
  • Jocurile video – există multe jocurii și aplicații care au un rol esențial în stimularea creierului și a activității intelectuale a copilului. Este important însă să elaborați un program bine stabilit de ore de joacă la calculator, pentru a evita sedentarismul și dependența de calculator. Optează pentru jocuri de strategie și memorie, care îi vor antrena gândirea și îi vor stimula activitățile intelectuale.
  • Printre cele mai utile jocuri se numără: șahul, sudoku, jocuri de cuvinte, jocuri de memorie etc.
  • Jocurile de societate – îi pot ajuta pe cei mici să găsească rapid și rațional soluții, dar și strategii.
  • Jocurile educative – orice tip de joc contribuie la dezvoltarea inteligenței. Fie că îi stimulează imaginația, creativitatea sau perspicacitatea, jocurile educative îl învață lucruri noi. Ele îl impun să gândească și să își folosească creierul pentru a pune cap la cap strategii pentru a le finaliza cu succes.

 

Nivelul de dificultate al jocului trebuie să se găsească în zona proximei dezvoltări a copilului. Jocurile alese nu trebuie să fie nici prea simple deoarece  acestea îl vor plictisi, nici prea grele deoarece nu îl vor atrage. Jocurile trebuie să fie în zona de dezvoltare imediată a stadiului copilului, astfel că părintele, sau o persoană mai competentă îl poate ajuta să de dezvolte.

Foto: nieer.files.wordpress.com

Share:

Articole recomandate