Pregătirea preșcolarului – sfaturi pentru părinți de la Mihail Labkovski

Pregătirea preșcolarului – sfaturi pentru părinți de la Mihail Labkovski

Educația preșcolară are scopul de a pregăti multilateral copilul, în vederea integrării în activitatea școlară și dezvoltarea capacităților necesare. În acest sens, psihologul rus Mihail Labkovski a oferit câteva sfaturi părinților care au copii de vârstă preșcolară:

- Nu căutați cel mai bun centru educațional pentru copil. În învățământul preșcolar, ceea ce contează cu adevărat pentru un copil este confortul psihologic.

- Profesorii nu trebuie să fie „puternici”, ci buni. Aveți nevoie doar de profesori adecvați, care iubesc copiii și care lucrează în acest domeniu datorită vocației.

- În vederea pregătirii pentru școală, copilul nu are nevoie doar de cunoștințe exacte, ci și de o familiarizare cu deprinderi precum: capacitatea de comunicare, de construire a relaţiilor, simțul responsabilității, capacitatea de a găsi soluții pentru probleme, gestionarea timpului.

- Copilul nu trebuie să obosească în exces, căutați un centru de dezvoltare cu un program adecvat vârstei copilului. Mai dificil nu înseamnă mai bine.

Învățământul preșcolar constituie prima treaptă a sistemului de educație și instruire, din acest motiv, mulți părinți sunt în căutarea unui centru educațional cu diferite programe de funcționare, dar care să corespundă standardelor educaționale.

În acest sens, un centru de dezvoltare care corespunde atât sfaturilor psihologului, cât și standardelor educaționale este Centrul educaţional Giraffe Kids Club.

 

Pregătirea pentru școală este unul dintre cele mai solicitate cursuri desfășurate la acest centru. Cursul se bucură de mare popularitate deoarece copiii învață prin joc, iar atunci când sunt relaxați, odorașii însușesc și învață cel mai bine.

Astfel, știm că jocul crește performanțele copiilor în orice materie, iar la Giraffe Kids Club starea de bine și confortul psihologic a copilului sunt la ordinea zilei.

 

De asemenea, utilizarea tehnologiilor informaționale la aceste cursuri au un rol special în dezvoltarea intelectului și a personalității generale a copiilor. Totodată, anume printr-un proces interactiv de predare – învățare, copiii își concentrează atenția și captează cu interes informațiile noi.

Un alt instrument profesional folosit în cadrul cursului este tabla inteligentă. Aceasta proiectează orice model interactiv, desen, animație și secvență video. Astfel, fiecare oră petrecută la Giraffe Kids Club este o mare aventură pentru fiecare copil, iar însușirea materiilor noi are loc prin diverse metode distractive și interesante.

 

Cu siguranță că modul în care sunt educați și instruiți copiii depinde în cea mai mare parte de cadrul didactic. În acest sens, profesorii de la Centrul educaţional Giraffe Kids Club au o experiență de peste 10 ani în domeniu, sunt participanți activi la diverse traininguri specializate și adepții educației cu blândețe.

 

De asemenea, este important să menționăm că pentru fiecare copil, în mod particular, stilul de predare este adaptat. Astfel, pentru a răspunde la toate necesitățile specifice fiecărui preșcolar în parte, cadrul didactic are un stil de predare individualizat.

 

În cadrul Centrului educaţional Giraffe Kids Club se accentuează realizarea unui proces educațional de calitate în conformitate cu standardele de învăţare şi dezvoltare a copilului de la naştere până la 7 ani.

 

Vă aşteptăm cu drag să ne vizitaţi în cadrul Programului Pregătire pentru şcoală:

Luni – miercuri – vineri ora 16.00-18.00

Marţi – joi ora 17:00-19:00

Sâmbătă şi duminică ora 10:00-12:00

O pregătire de calitate, va face tranziţia grădiniţă-şcoală mai eficientă!

Adaugă comentariu

Închide