Fac show la evenimente fără a spune vreun cuvânt!

Fac show la evenimente fără a spune vreun cuvânt!

Sunt atât de haioşi şi deosebiţi prin însăşi prezenţa lor, încât dau o pată de culoare oricărui eveniment, chiar dacă îi vedem mereu îmbrăcaţi doar în două culori, în stil marin. Dacă aţi fost la petrecerea organizată de Odoraş „Adio, Vară!”, aceşti mimi cu siguranţă nu v-au permis să îi ignoraţi şi au stârnit multe zâmbete pe feţele copilaşilor voştri. Noi am aşteptat să se încheie evenimentul, să renunţe la machiaj, la hainele lor scenice şi să ia o mină serioasă ca să putem discuta pe îndelete cu cei doi actori de teatru, care prim cumul mai sunt şi membri ai proiectului artistic “Art Group Avanti”. 

 

De câte ori v-am întâlnit pe la evenimente, ne tot întrebam, cine se ascunde după chipul pictat al celor doi mimi, care face lumea să zâmbească?

În echipa noastră sunt mai mulți mimi, însă cei fideli “Odorașului” sunt Dumitru Urușciuc și Vadim Zatic, actori la teatrul de Păpuși “Licurici” și “Satiricus”.

E greu să fii mim?

Încercați dumneavoastră să vă privați de limbajul verbal pentru câteva ore, însă, cu toate astea, să fiți “auziți” de cei din jur. Nu e ușor, într-adevăr, pentru că un mim trebuie să fie mereu pozitiv, binedispus și haios, indiferent de circumstanțe.

Cât timp vă ia transformarea?         

Machiajul ne ia vreo 20 de minute, însă dispoziția de mim se construiește de acasă.

Apropo, întrebau copiii în timpul evenimentului ce fluier minune aveţi, care vă face să fiţi auziţi?

Nu putem zice. E minune, deci secret.

Situaţii haioase sau memorabile în timpul petrecerii “Adio Vară”?

Când ești mim, haios e, în primul rând, să vezi fețele oamenilor care încearcă să-ți deslușească mesajul, dar și mai fain e când oamenii înțeleg ce facem și intră în contact cu noi, se alătură nebuniei noastre.

Ce este cel mai greu în lucrul cu copii?

Cel mai greu e să fii credibil, pentru că cei mici sunt foarte sinceri și simt falsitatea din prima.

Când aţi ieşit pentru prima dată în public? Cum v-a primit lumea atunci?

“Premierele” scenice au fost la fiecare dintre noi cândva, demult, în copilărie, când părinții ne descopereau talentele. Totuși, întâlnirile mai serioase cu publicul le-am avut în anul întâi de facultate. Academia de Arte în care am studiat ne-a pus deodată în fața unui public cunoscător, care, și normal, trebuia să ne scaneze tare atent, ca să poată fi obiectiv.

În afară de mimi, ce servicii mai propune “Art Group Avanti”?

“Art Group Avanti” oferă servicii de divertisment. Suntem deschiși la tot felul de provocări și chiar ne place să încercăm mereu ceva nou și să ne autodepășim. Dacă vă referiți la evenimente, atunci cele mai întrebate servicii sunt de dansatori, mimi, coregrafi pentru primul dans, show-uri personalizate etc. 

Când şi cum v-aţi instituit ca grup? Cine mai face parte din el?

Fiecare dintre noi, până la Avanti, a gustat din pâinea evenimentelor, doar că aluatul era acela standard, cu care ne-am obișnuit să asociem cele mai tipice elemente de panificație. Găsindu-ne reciproc, prin 2015, am înțeles că-n anul care vine trebuie să venim cu ceva condimente, ca să alintăm papilele gustative ale clienților. Zis și făcut. Ne-am adunat, am discutat și creat un program inedit și din 2016 „îi dăm foială”.

Cât priveşte membrii – oh, suntem mulți. Majoritatea dintre noi au absolvit Academia de Arte. Cu toții am activat în teatre, unii ca dansatori, alții ca actori și coregrafi. Cert e că fiecare dintre noi e multilateral dezvoltat și a pipăit mai multe ramuri ale artei. Dintre numele mai sonore, o putem remarca pe coregrafa noastră, Mirela Urușciuc, dansatorii - Liliana Coipan, Anastasia Djuman, Mihai Buhaescu, Iulian Moraru, actorii - Dumitru Urușciuc și Vadim Zatic.

Cu ce nou veniţi pe piaţă şi spargeţi stereotipurile unor petreceri tradiționale, în condiţiile în care există o sumedenie de cercuri şi grupuri de divertisment în Chişinău?

Art Group Avanti e echipa care vine în întîmpinarea publicului. Noi facem ceea ce place oamenilor, nu ce ne e nouă mai comod. Am ieșit din zona de confort și am creat numere de show, care sunt și interactive, în același timp. Am fugit de tot ce este standard și tipic, dând culoare unor momente care, de regulă, erau șablonate și executate la mântuială. Dacă e vorba de tradiții, noi le renaștem din adâncurile istoriei, dacă e să facem show, atunci implicăm și publicul în el. Noi nu venim să demonstrăm nimănui ce putem. Prioritatea noastră e buna dispoziție a celor care ne privesc.

 

Îi puteți contacta pe băieți (și fete) pe pagina de facebook Art Group Avanti.

 

Foto: Facebook/Art Group Avanti; Stelu Dontu; Foto d'Or

 

Adaugă comentariu

Închide