Odoraș.

Odoraș.

MariMar

Reţii apă în corp? Iată ce te poate ajuta

Reţii apă în corp? Iată ce te poate ajuta

Mâinile și picioarele umflate, creșterea în greutate și articulațiile rigide sunt câteva dintre simptomele neplăcute ale retenției de apă. Pentru a scăpa de această problemă, îţi pot fi de ajutor unele remedii naturiste!

Retenția de apă, cunoscută și sub denumirea de edem, reprezintă acumularea excesivă de lichid în țesuturi. Această problemă poate să apară în orice parte a corpului, dar cel mai adesea implică: mâinile, picioarele, gleznele, șoldurile și fața. Odată cu ea, se poate remarca o creștere în greutate, piele întinsă și deschisă la culoare, balonare, articulații umflate, rigide și dureroase, respirație dificilă și migrene. Cauzele pot fi consumul excesiv de sare, modificările hormonale apărute în timpul sarcini, în perioada premenstruală sau la menopauză, lipsa activității fizice, tulburările renale și cardiace, afecțiunile tiroidiene, excesul de greutate și administrarea anumitor medicamente, precum contraceptivele orale și antiinflamatoarele nesteroidiene. Dacă simptomele sunt ușoare, retenția de apă poate fi ținută sub control cu remediile naturiste care au proprietăți diuretice.  

Ceai de păpădie

Una dintre plantele cunoscute pentru proprietățile diuretice este păpădia. Mai exact, planta are capacitatea de a stimula eliminarea lichidelor din organism prin creșterea cantității de urină excretată. În cadrul unui studiu, s-a constatat că participanții care au consumat ceai de păpădie au reușit în decurs de 5 ore să elimine mai multă apă decât cei care nu au făcut-o. Poți consuma 1-3 căni cu ceai de păpădie pe zi, pe care îl prepari dintr-o linguriță de plantă la 1 cană cu apă fiartă. Persoanele care au probleme cu rinichii sau cu calculi biliari ar trebui să ceară sfatul medicului înainte de a urma o cură cu păpădie.

Ceai de pătrunjel

O altă soluție eficientă în gestionarea retenției de apă și detoxifierea rinichilor este pătrunjelul. De asemenea, poate ajuta la reducerea inflamației. Se poate consuma sub formă de ceai, care se prepară din 2 lingurițe de frunze uscate la 1 cană cu apă clocotită. Remediul se bea consuma de cel mult 3 ori pe zi. Pătrunjelul este un puternic diuretic, de aceea, nu se consumă împreună cu alte remedii și medicamente cu același efect.

Socul

Plantă diuretică și laxativă, socul ajută la eliminarea apei din țesuturi și a toxinelor din organism. De asemenea, îmbunătățește aspectul pielii și reduce celulita.

Consumă ceai de soc, pe care îl prepari astfel: Într-o cană, pui 2 linguriţe de plantă uscată şi mărunţită peste care torni apă fierbinte. Laşi la infuzat 5-10 minute.

Sfatul nutriţionistului: Redu sarea

Ionela Dobrean, nutriționist, recomandă următoarele: 

"Pentru combaterea retenției, este recomandat să reduci sarea și produsele care o conțin (precum popcorn, covrigei, chipsuri, sosuri, conserve și mezeluri), alimentele de tip fast-food, brânza grasă, dulciurile, produsele de patiserie și programul de masă haotic. De asemenea, evită pe cât posibil fumatul, consumul de alcool, oboseala și stresul! Dacă îți dorești să nu mai ai această stare de disconfort, consumă mai multe alimente naturale, neprocesate și hrănitoare, crește aportul de potasiu al organismului și nivelul de magneziu, fă mai multă mișcare, consumă 10 pahare de apă pe zi și ceaiuri, precum cel de cozi de cireșe, soc și mătase de porumb."

Share:

Articole recomandate