Când cumperi primele lucruri pentru bebe în sarcină?
- 2016-11-25
- 16714
Din momentul în care ai aflat că vei deveni mămică, privirea ta se îndreaptă către tot tipul de produse şi lucruri necesare unui bebeluş. Una dintre preocupările tale cotidiene este să cauţi pe internet cele mai interesante modele de hăinuţe, cărucioare şi obiecte personale pentru noul membru al familiei tale.
Când totuşi este indicat să începeţi să procurați haine şi lucruri necesare pentru copilaş? Evident, în primul rând după ce aflaţi sexul copilului. Din acest moment aveţi undă verde pentru tot soiul de cumpărături. Nu-i uşor să umbli prin toate magazinele pentru a selecta modelele preferate, de calitate, la un preţ convenabil. Trebuie studiată oferta de pe piaţă şi alese cele mai calitative lucruri.
Alegeţi culorile unisex. Seturile de îmbrăcăminte de culoare albă, gri pal, bej, sunt cea mai bună opțiune pentru început, ca să nu existe discuţii dacă este fată sau băiat. Ecograful nu este Dumnezeu. Body-uri, chiloţei, pantalonaşi, maiouri, căciuliţe, şosetuţe, scutece, acestea sunt cele mai necesare în primele săptămâni de viaţă ale copilului. Tentaţia de a lua cât mai multe modele va fi mare, dar trebuie să te limitezi. Micuţul tău va creşte rapid în primele luni de viaţă şi ai putea avea surpriza neplacută să nu le poarte pe multe dintre ele.
Obiectele de primă necesitate sunt necesare când mergi la maternitate. Dacă simți că în ultimele săptămâni de sarcină vei obosi mai repede şi sigur n-o să mai ai chef de cumpărături, ia viitorul tătic la braț și începeți să procuraţi din timp lucrurile esenţiale. O parte dintre ele trebuie luate în spital la naştere, iar cealaltă parte trebuie să te aştepte cuminte acasă pentru momentul în care vei veni cu bebe. Pe lângă scutece trebuie să achiziţionezi şerveţele umede, loţiuni de corp sau creme împotriva iritaţiei pielii cu care îl vei da pe bebe.
Nu e cazul ca totul să fie nou. Copilul este nou-născut, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să procuraţi totul cu etichetă. Dacă aveţi prieteni, sau rude care vă pun la dispoziţie cărucior, pătuţ, masă pentru schimbul scutecelor sau scaun pentru maşină, nu refuzaţi. Aveți grijă doar să fie în stare tehnică bună, pentru a evita anumite pericole Și hăinuţele îmbrăcate anterior de bebelușii amicilor vă pot prinde bine. În mod sigur că acestea au fost folosite de câteva ori, aşa că e păstrată calitatea.
Încercaţi să nu faceţi abuz la cumpărături. E posibil să vă treziţi cu câteva seturi de haine identice sau cu mai multe pachete de scutece de mărime mică, pe care ulterior să nu le folosiți. Nu faceţi depozit de produse de îngrijire. Încă nu ştiţi ce tip de cremă i se potriveşte pielii bebeluşui. Se poate întâmpla că nici n-o să aveţi nevoie de un anumit tip de produs pe care riscaţi să-l aruncaţi la gunoi din simplu motiv că nu se potriveşte, ori deja termenul este expirat.
Trusa medicală pregătită în anticipaţie este şi ea relativ necesară. Desigur că termometrul, foarfeca, aspiratorul nazal sunt indispensabile. Medicamentele, siropurile şi alte unguiente ar fi bine să le procuraţi în momentul când apare necesitatea. Orice preparat este recomandat individual şi la prescripţia medicului.
Superstiţioşii zic “Nu” cumpărăturilor anticipative. Există superstiţioşii care nu vor să cumpere nimic până când copilul nu vine pe lume. Într-un fel, au dreptate. Nu ştii sigur dacă este fetiţă sau băieţel până nu se naşte, deși tehnica este acum destul de performantă. Alte voci spun că dacă cumperi haine înainte de naştere copilul poate avea probleme de sănătate. Însă, rămâne la discreţia viitorilor părinți, dacă trebuie cumpăraţi din timp haine şi lucruri personale sau să lăsaţi totul pe ultima sută de metri.
Foto: healthypregnancy.com; avivamientophilly.com