5 secrete ale copiilor care se îmbolnăvesc rar
- 2016-08-18
- 25867
Există copii care nu știu ce înseamnă să fie bolnavi. Te întrebi care este secretul? Răspunsul este simplu – obiceiurile zilnice sunt cheia unei sănătăți depline.
Spălatul frecvent al mâinilor – deseori, virusurile și bacteriile ajung în organismal copiilor prin intermediul mâinilor murdare care intră în contact cu suprafețele contaminate de alți copii bolnavi, iar spălatul pe mâini reduce transmiterea infecțiilor respiratorii și gastro-intestinale. Este important să îl înveți pe cel mic să se spele correct pe mâini, cu săpun și apă călduță, timp de minim jumătate de minut.
Alimentația echilibrată și diversificată – legumele și fructele sunt un stimulant solid al imunității copiilor. Asigură-i copilului o aliementație bogată în vitamina D și C. Mesele sărace în nutrienți esențiali, dar și bazata pe produse procesate și zahăr, vor favoriza creșterea nivelului de inflamații în corp, dar și predispoziția la îmbolnăvire.
Exercițiile fizice – studiile au demonstrate că exercițiile fizice pot reduce numărul îmbolnăvirilor anuale de răceală și gripă cu până la 25%-50%.
Rutina de somn – privarea de somn crește sensibilitatea la îmbolnăviri prin reducerea numărului de globule albe. Ai grijă ca copilul tău să doarmă suficient și la timp – un copil peste un an are nevoie de 12-12 ore de somn zilnic, iar un preșcolar de aproximativ 10 ore. Elaborați un orar de somn și obișnuiți copilul să meargă la somn și să se trezească la o anumită oră.
Alăptarea – laptele matern conține anticorpi care ajută la creșterea imunității. Anumite studii arată că alăptatul ajută la dezvoltarea creierului și ajută la prevenirea diabetului, boala Crohn, colici etc.
Foto: hdwallpapersrocks.com