5 super alimente care îți fac copilul mai deștept

5 super alimente care îți fac copilul mai deștept

Ce nu trebuie să lipsească din alimentația copilului tău pentru ca acesta să se dezvolte și să își îmbunătățească capacitatea de concentrare dar și funcțiile cognitive? Vezi mai jos!

Fructele de pădure – sunt alimente ce conțin antioxidanți și constituie o hrană necesară pentru dezvoltarea creierului copiilor. Studiile au arătat că un consum regulat de fructe de pădure ajută la îmbunătățirea memoriei și la protejarea membranei creierului. Zmeura, murele, coacăza şi altele sunt super alimente.

Ouăle – sunt bogate în proteine, conțin fier,fosfor, complexul de vitamina B, proteine de calitate superioară, vitamina A, D, E, zinc și luteină, nutrienți care-i ajută pe cei mici să se concentreze.

Peștele - nu mai este un secret pentru nimeni că peștele este bogat în vitamina D și omega-3, care protejează funcțiile cognitive ale creierului și ajută capacitatea de memorare. 

Conopida – este săracă în zahăr, însă bogată în fibre, folați și vitamina B6. Conopida îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare.

Laptele și iaurtul - sunt doua alimente care asigură necesarul de proteine și vitamine care ajută la  dezvoltarea țesutului nervos, a neurotransmițătorilor și care stimulează și îi oferă energie creierului.

Foto: www.chicanol.com

Adaugă comentariu