Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Cum să previi îmbolnăvirile copiilor după întoarcerea la școală

Cum să previi îmbolnăvirile copiilor după întoarcerea la școală

 

La începutul unui nou an școlar, menținerea copiilor sănătoși poate fi o sarcină descurajantă. Se joacă, își fac prieteni noi și intră în contact strâns cu un număr mare de oameni în fiecare zi. Nu poţi împiedica îmbolnăvirea lor, dar poți contribui la creșterea șanselor ca ei să rămână sănătoși, scrie clickpentrufemei.ro

Vara pare să fi trecut cât ai clipi şi, oficial, copiii se întoarc la grădiniţă sau la școală. Pe lângă cumpărăturile pentru rechizite şi cele necesare, părinții ar trebui să se gândească și la sănătatea celor mici. Când se întorc în colectivitate, sunt expuși la o varietate de virusuri și bacterii. Vaccinarea conform schemei sau anuală, în cazul vaccinului antigripal, alimentația sănătoasă și somnul suficient joacă un rol important în menținerea sănătății copilului. De aceea, este necesar să iei câteva măsuri de precauție pentru a-i menține sănătoși.

Păstrează-le mâinile curate

Aminteşte-le copiilor cât mai des să se spele pe mâini cu apă şi săpun la școală înainte de a mânca, după folosirea toaletei și după strănut sau să folosească dezinfectant pentru mâini atunci când nu pot merge la toaletă. De asemenea, trebuie să deprindă obiceiul de a se spăla pe mâini când revin de la şcoală. Pentru a te asigura că se spală bine pe mâini, învață-ți să cânte un cântecel simplu care nu-i ia mai mult de 20 de secunde, cum ar cel cântat de obicei la aniversări.

Fără mâini

Ar putea fi aproape imposibil să-i împiedici pe preșcolari să ţină mâinile departe de faţă, dar începe cât mai curând să-l înveți pe copil să nu ducă mâinile la gură și nas. Pentru unii copii rosul unghiilor ar putea fi un obicei greu de alungat, dar nu imposibil.

Protejează-i şi pe ceilalţi

O tuse sau un strănut făcut cu nasul şi gura neacoperite este una dintre cele mai rapide modalități de a răspândi un virus. Încurajează-ţi copiii să folosească un șervețel sau pliul cotului atunci când strănută sau tuşesc. Ideal ar fi să arunce şervețelul folosit și să-şi dezinfecteze sau spele mâinile după aceea.

Redu aportul zilnic de zahăr

Zahărul suprimă sistemul imunitar și hrănește bacteriile rele din intestine. Încearcă s­ă-i limitezi pe copii la un singur răsfăț dulce pe zi sau doar în weekend. O altă variantă ar fi să aveţi o regulă de o zi fără dulciuri sau de luni până vineri.

Somnul, cel mai bun remediu

Somnul este singurul moment în care organismul se poate regenera și repara. Combaterea infecțiilor face parte din acest proces. Într-un ciclu de somn adecvat, corpul nostru eliberează o proteină care luptă împotriva infecțiilor numită citokină. Prin urmare, este important ca copiii noștri să doarmă o noapte întreagă. Majoritatea copiilor de vârstă școlară au nevoie de aproximativ 9-10 ore pe noapte pentru a fi pe deplin odihniți și restaurați. Ia în calcul timpul de care au nevoie să se relaxeze înainte de a ajunge în pat. Calciul, vitamina D și magneziul, preluate din diverse legume cu frunze de culoare verde închis pot ajuta și ele la încurajarea unui somn bun.

Ai grijă să bea îndeajuns de multă apă

Menținerea hidratatării poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, așa că este esențial să bea destulă apă în fiecare zi. Pune-le în ghiozdan câte o sticlă  de apă pentru a se hidrata corect.

 

Share:

Articole recomandate