Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Sfaturile nutriționistului ce trebuie să conțină pachetul pentru școală a copilului

Sfaturile nutriționistului ce trebuie să conțină pachetul pentru școală a copilului

Fiecare părinte este responsabil pentru pregătirea pachețelului alimentar al copilului pentru școală. Foarte des acesta este plin cu covrigi, biscuiți și dulciuri, care nu le asigură celor mici nutrienţii de care au nevoie. Iată câteva recomandări pentru un pachețel sănătos de la nutriționistul din România, Aurelia Zugravu.

Fiecare pachet cu alimente trebuie să conțină o mâncare care să satisfacă nevoile de creștere, să-l stimuleze vizual și să-i fie pe plac copilului. „Sandwich-urile pentru şcoală ar trebui făcute din pâine integrală, câteva felii de brânză, câteva felii de carne (fiartă sau prăjită), ouă (fierte sau omletă) şi ceva zarzavat (roşie, salată, castravete, ardei). Nu au ce să caute în pacheţelul pentru şcoală dulciurile, mâncarea grasă, mâncarea prăjită sau foarte sărată. În funcţie de apetitul copilului, părintele îi poate pregăti acestuia două sau trei sandwich-uri”, precizează specialistul.

Fructele proaspete (un măr, o banană) și fructele uscate (nuci, alune, migdale, caju, fistic, stafide sau curmale) nu trebuie să lipsească nici ele. Fructele trebuie să fie întotdeauna spălate și e bine să fie consumate după sandwich, însă acest lucru nu este o regulă.

Pachetul pentru școală trebuie să conțină în fiecare zi ingrediente diferite, în caz contrar, copilul se va plictisi şi faptul că mănâncă mereu aceleaşi lucruri îi poate provoca dezechilibre. „Ideal este ca ingredientele din pacheţele să varieze de la o zi la alta. De exemplu, într-o zi poate să aibă o felie de parizer, iar în următoarele două zile, carne (fiartă sau prăjită). Nu este nicio catastrofă dacă mănâncă de două ori pe săptămână mezeluri”, a mai spus Aurelia Zugravu.

Prăjiturelele şi deserturile trebuie să lipsească din pachetul pentru şcoală, iar copilul trebuie să înțeleagă că dulciurile sunt o bogată sursă de grăsimi care trebuie ocolită atât de copii, cât de adulţi. Desertul este ceva care se consumă din când în când şi nu este obligatoriu la fiecare masă. Dacă copilul insistă să aibă ceva dulce în pachetul cu mâncare, atunci poţi opta pentru prăjituri făcute în casă.

Iată câteva idei de la noi pentru pachețelul alimentar al copilului:

 

Sursa: romaniatv.net; pinterest.com

Share:

Articole recomandate