De ce trebuie să consume copiii ton?

De ce trebuie să consume copiii ton?

Alimentația sănătoasă este unul dintre aspectele care îi preocupă cel mai mult pe părinți. De ea depinde nu doar starea de sănătate a copiilor, dar influențează și creșterea fizică armonioasă, ca și dezvoltarea psihică și cognitivă, scrie totuldespremame.ro

Unul dintre alimentele care nu trebuie să lipsească dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată este peștele, în special tonul. Este una dintre cele mai valoroase surse de proteine, cu un aport important de vitamine, minerale și acizi grași Omega-3.

Beneficiile consumului de ton pentru sănătate

Indiferent dacă îl consumi proaspăt sau conservat, tonul oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Iată câteva moduri în care tonul îți poate susține sănătatea.

– Ajută la prevenirea anemiei

Tonul conține acid folic, fier și vitamina B12. Deficiență oricăruia dintre acești micronutrienți poate duce la diferite tipuri de anemie. Simptomele anemiei includ slăbiciune musculară, tulburări de vedere, oboseală extremă, împreună cu o serie de complicații mai grave, cum ar fi infertilitatea. Tonul ajută la asigurarea unei bune baze nutriționale pentru prevenirea anemiei rezultate din deficiențe nutriționale.

– Promovează sănătatea inimii

Tonul este o sursă de acizi grași omega-3, inclusiv DHA și EPA. S-a demonstrat că suplimentele cu ulei de pește pe bază de ton scad trigliceridele fără a crește alte tipuri de colesterol. Aceste rezultate sugerează că aportul de ton sau suplimentele cu ulei de pește ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

– Poate reduce riscul de demență

Accidentele vasculare cerebrale și alte leziuni vasculare cerebrale provoacă modificări ale memoriei, comportamentului și funcției cognitive. Echilibrarea aportului de acizi grași omega-6 cu mai mulți acizi grași omega-3 (din ton, de exemplu) poate ajuta la încetinirea dezvoltării progresive a demenței. 

– Sprijină controlul zahărului din sânge

Tonul nu conține carbohidrați și oferă nutrienți benefici pentru gestionarea diabetului. Asociația Americană de Diabet a inclus peștele cu conținut ridicat de omega-3, inclusiv tonul, pe o listă de 10 super-alimente. Ne recomandă să măncăm ton de două ori pe săptămână pentru a ajuta la gestionarea diabetului. 

Tonul, un pește ușor tolerat de copii

Tonul este unul dintre tipurile de pește care are un gust pe care copiii îl tolerează ușor, dar care poate fi și ușor inclus în tot felul de combinații alimentare. Una dintre cele mai simple soluții este să alegi ton la conservă asigurându-te că are pește din surse sigure.

Tonul nu conține țesut conjunctiv și este ușor de digerat, el putand sa fie consumat fără probleme de către adulți și copii deopotrivă. De asemenea, tonul contine proteine „nobile”, acestea fiind esențiale în construirea și repararea țesuturilor precum si în asigurarea unei bune condiții fizice. Conține mai puțin de 10% grăsimi și nu are carbohidrați, furnizând o energie totală cuprinsă între 100 și 190 de kilocalorii.

Adaugă comentariu

Închide