Un polițist de frontieră moldovean – „moașă” la nașterea propriului copil

Un polițist de frontieră moldovean – „moașă” la nașterea propriului copil

În ajun de mărțișor, un dar neașteptat pentru un cuplu de polițiști de frontieră. Cel de-al treilea copilaș, un băiețel, s-a născut în familia polițiștilor de frontieră Roman Levco și Anastasia Dogotari. Micuțul a venit pe lume ajutat de tata, care nu s-a pierdut cu firea și a susținut consoarta la naștere până la venirea ambulanței.

Roman, în timp ce se pregătea pentru o nouă zi de muncă la frontiera de stat, a fost alertat de soție, care a intrat în travaliu înainte de termen. Tatăl a sunat disperat la numărul de urgenţă, însă din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ambulanța a venit cu întârziere. Astfel, a încercat să pornească cu maşina spre spital, dar și aici înghețul de afară a creat probleme tehnice, fiind nevoit se întoarcă acasă.

Bebeluşul s-a grăbit atât de tare, încât n-a aşteptat să ajungă ambulanța și atunci polițistul de frontieră a primit venirea micuțului pe lume. Medicii ajunși la familia polițiștilor de frontieră au rămas uimiți de curajul bărbatului care a asigurat nașterea ca la „carte”. În prezent, mama și nou-născutul sunt internați la spitalul din  Ocnița, ambii se află în stare bună de sănătate.

Agent-șef Anastasia Dogotari este cunoscută ca vicecampioană mondială la lupta Sambo, acum câțiva ani a ales să activeze în Poliția de Frontieră și să se retragă din sportul de performanță. Alături de soțul său inspector superior Roman Levco activează în punctul de trecere „Otaci”.

Adaugă comentariu