Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

9 diferențe între munca tatălui și „jobul” de mamă

9 diferențe între munca tatălui și „jobul” de mamă

Deși se observă tendința ca tot mai mulți tătici din Republica Moldova să se implice activ în educarea și îngrijirea copiilor, oricum în majoritatea cazurilor anume mamele își iau concediu de îngrijire a copilului și stau cu bebelușul acasă. În context, deoarece încă mai sunt tați care nu apreciază efortul mamelor, am decis să vă oferim câteva diferențe esențiale dintre cele două job-uri – cel de a fi angajat undeva și cel de mămică.

Iată câteva diferențe esențiale dintre jobul tatălui și jobul de mămică, pe care toți bărbații ar trebui să le cunoască pentru a-și înțelege mai bine partenerele:

1. La serviciu nu trebuie să urmărești în fiecare secundă ca vreun coleg să nu ia în gură o rotiță de la o mașinuță, să nu deseneze pe pereți sau să nu ia cuțitul în mână.

2. Poți fi sigur de faptul că toți colegii tăi mănâncă atent și nu vei fi nevoit să strângi după ei ciorba vărsată pe jos.

3. Dacă mergi împreună cu un coleg în pauza de masă, atunci știi că el se va îmbrăca singur și nu va fi nevoie să cânți și să inventezi diverse jocuri încercând să introduci fiecare deget în căsuța lui, nu trebuie să-i pui cu forța pantofii și nici căciula.

4. După ce ai ieșit afară cu colegul, este puțin probabil ca el să se așeze cu hainele noi într-o băltoacă în semn de protest.

5. Dacă, printr-o întâmplare, mergi cu un coleg la cumpărături, el nu te va implora să-i cumperi tot ceea ce vede pe rafturi și nici nu va face isterii dacă nu-i cumperi.

6. În cazul în care colegul a obosit, nu trebuie să-l duci în brațe până la birou, în timp ce el scâncește și dă din mâini și din picioare.

7.  Niciodată colegul nu va plânge și nu se va tăvăli pe jos pentru că pauza de masă s-a încheiat și trebuie să se întoarcă la birou.

8. Nu ești obligat să aduni din birou toate foile și lucrurile aruncate de colegul tău.

9. La birou nimeni nu-ți va cere ca, pe lângă sarcinile de serviciu, să faci curat și să pregătești mâncare pentru toată lumea. Iar dacă ar exista somnul de la amiază la serviciu, atunci la sigur ai dormi, dar nu ai legăna un coleg care nu vrea să o facă, și atunci când îți va reuși să-l adormi totuși, nu te vei apuca de făcut curat, de pus la spălat și de gătit.

 

Așadar, cui îi este mai ușor, bărbatului la serviciu sau femeii acasă? De fapt, o mamă aflată în concediul de creștere a copilului lucrează 24 de ore din 24, fără nici o zi liberă.

 

Informații: centruldeparenting.ro

Foto simbol: businessmama-online.com; factroom.ru

Share:

Articole recomandate