Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

În săptămâna 35 de sarcină bebelușul este aproape complet dezvoltat

În săptămâna 35 de sarcină bebelușul este aproape complet dezvoltat

Ai ajuns în cea de-a 35 săptămână de sarcină? Felicitări! Se apropie ziua când vei face cunoștință cu fiul sau fiica ta, așa că este mai bine să te concentrezi pe acel moment, și nu pe ceea ce se va întâmpla până atunci.

Dezvoltarea bebelușului

Săptămâna 35 de sarcină reprezintă un moment de creștere rapidă pentru bebelușul tău. Acesta nu are prea mult spațiu în burtică pentru a se mișca. Copilașul cântărește acum aproximativ 2,5 kilograme și măsoară cam 45 de centimetri în lungime. Bebelușul continua să ia în greutate și acumulează straturi de grăsime pe tot corpul, dar mai ales în jurul umerilor. În această perioadă, rinichii copilului sunt complet dezvoltați și ficatul poate să proceseze unele rămășițe. Dezvoltarea fizică a fătului este aproape completă, așa că următoarele săptămâni vor fi dedicate aproape exclusiv acumulării grăsimii.

 

Schimbările mamei

Săptămâna 35 de sarcină nu vine cu foarte multe schimbări pentru tine. În afară de faptul că uterul se deplasează la 15 cm de buric și ajunge aproape de cutia toracică și că e posibil să fi acumulat până acum aproximativ 16 kilograme în plus, nu e mare lucru de menționat. Dacă ai putea privi în interiorul burticii tale ai putea observa că acum bebelușul ocupă mai mult loc decât lichidul amniotic. Uterul tău înghesuie celelalte organe și probabil din această cauză trebuie să mergi foarte des la toaletă sau să ai disconfort gastrointestinal.

Sfaturi

- Evită fumatul pasiv, băuturile alcoolice și mâncărurile grase;

- Află în ce poziție stă copilul tău pentru a te putea odihni mai bine;

- Informează-te referitor la metodele de pregătire a corpului pentru travaliu;

- Odihnește-te mereu pe partea stângă;

- Asigură-te că bei suficientă apă în fiecare zi;

- Gândește-te la un nume pentru bebelușul tău;

- Nu neglija vizitele la medic;

- Stai departe de produsele care ar putea să declanșeze reacții alergice. Dacă știi că ai intoleranță la un produs ține cont de faptul că pe perioada sarcinii sensibilitățile se acutizează, ceea ce înseamnă că poți dezvolta reacții alergice imediat;

- Nu ridica obiecte grele;

- Ai grijă să te odihnești și să dormi 7-8 ore pe zi;

- Nu lua medicamente decât dacă ți le-a prescris medicul;

- Alege să porți haine comode în care să te simți liberă.

Foto: boredpanda.com; copilul.ro

Informații: copilul.ro; qbebe.ro

Share:

Articole recomandate