Cum au slăbit după naștere 2 mămici ”de pe sticlă”
- 2015-06-03
- 5464
După nouă luni de fericire, în care am purtat sub inimă un pui de om, iată ca a venit marele moment. Emoții trăite la maxim, lacrimi de bucurie și doi ochișori în care vrem să ne scufundăm în totalitate... În astfel de momente nimic nu mai contează – nici durerile, complicațiile apărute sau kg puse în timpul sarcinii. Dar imediat ce revenim acasă și trecem prin fața oglinzii, ne fulgeră gândul la slăbit. Vrem să ne vadă copiii suple și frumoase și ne întrebăm atunci, cum de slăbesc așa repede mămicile pe care le vedem la televizor. În acestă ordine de idei am încercat să aflăm de la câteva mămici cu statut public. Jurnalistele Sorina Obreja și Cristina Stamatin, ne-au împărtășit din secretele lor și au dat recomandări tinerelor mămici.
Sorina Obreja, prezentatoare ProTV
Cea mai emoționantă perioadă din viața oricărei femei, mi-a adus, pe lângă prințesa mea și câteva kilograme în plus. Nu multe, căci am adăugat pe parcursul celor 9 luni 19 kg, dar care tot nu arătau bine în oglindă. Am avut nevoie de trei luni ca să îmi revin la greutatea mea obișnuită.
Regula e foarte simplă: multă apă, în schimb cât mai puțină sare, zahăr și grăsimi. Sunt trei elemente la care trebuie să renunți pe cât e posibil dacă vrei să slăbești. Asta înseamnă sa excluzi categoric din alimentaţia ta salamurile, caşcavalurile, brânza sărată, dulciurile, mai ales cele cu multe grăsimi, cu lapte sau unt etc. Eu am ținut un astfel de regim destul de strict în primele trei luni după naștere. După asta am renunţat la el, dar din inerție, deja nu prea mai făceam abuzuri alimentare așa că am continuat să slăbesc. Un punct forte în dorința mea de a reveni cât mai curând în formă, a fost desigur faptul că sunt o persoană publică. Imaginea mea nu-mi aparține doar mie. Reprezint un post de televiziune, iar responsabilitatea este dublă. Dacă nu aș fi slăbit, n-aș mai fi încăput pe ecran (zâmbește).
Le-aș recomanda proaspetelor mămici să se privească în oglindă cu admirație, să-și iubească și să-și respecte corpul indiferent câte kg în plus are acesta. Cu răbdare și calm toate revin la locul lor. Și chiar daca nu ați scăpat de toate kilogramele în plus, acceptați-vă așa cum sunteți, cu siguranță, dragi femei, sunteți frumoase așa cum sunteți pentru că sunteți MAME.
Cât privește alimentația, aș recomanda tinerelor mamici la prânz carne la cuptor cu legume și branza proaspătă de vaci. Este un aport de proteine extrem de necesar organismului femeii, dar și copilului în cazul în care alăptați. Seara, o salată de fructe și iarăși, în cazul în care alăptați – excludeți citricele, mai ales cele acre. Puneți măr, prune, nuci, banane, sau orice altceva vă preferă sufletul. Dacă vă permiteți, puteți să le adăugați puțină înghețată. Va fi de-li-cios. Și chiar şi în timpul curelor de slăbire puteți să vă permiteți să vă alintați măcar câteodată.
Cristina Stamatin, jurnalistă (Prime)
Nu mi-a fost greu să slăbesc după naştere. De fapt, nici nu prea am adăugat în timpul sarcinei. Am pus doar 12 kg, spun doar 12 pentru că niciodată nu mi-aş fi imaginat că în ultima lună de graviditate cântarul va arăta atât de puţin.
Eu sunt o norocoasă la capitolul revenirea la formele anterioare! Însă știu tinere mămici care nu pot slăbi, chiar dacă duc un mod sănătos de viață! Aș putea recomanda dieta „Dukan”. Cu ceva timp înainte de sarcină am slăbit 4 kilograme în mai puțin de 3 săptămani. E un proces cam lung, dar sănătos! Și dieta cu hrișcă se zice că face minuni. Cu ajutorul ei scapi de problemele legate de ten, detoxifiezi organismul și în 14 zile cântarul arată cu 7-10 kg mai puțin. Important e să vrei să te vezi mai suplă, chiar dacă nu doar asta contează după ce dai naștere unui îngeraș. O mamă fericită e cea mai frumoasă femeie!
Rețeta perfectă (în caz că nu alăptezi):
Mic dejun: 1 pupic bebelușului, cafea, ou fiert sau brânză degresată, o roșie
Prânz: 2 pupicuri bebelușului, supă de legume, carne de pui și salată de vară
Cină: 3 pupicuri bebelușului, hrişcă cu pește, carne sau salată de vară
Între mese: Mulţi pupici bebelușului, fructe uscate sau lactate degresate( iaurt, brânzică dulce)
Foto: facebook