Alergiile nu sunt o glumă. Iată o listă cu alergologi foarte buni din Chișinău!
- 2017-02-20
- 23996
În ultima perioadă numărul persoanelor afectate de alergii este în continuă creștere. Potrivit datelor Orgazației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 2050 s-ar putea ca jumătate din populația lumii să fie afectată de cel puțin o formă de alergie. Situația este destul de alarmantă, mai ales că în unele situații o simplă formă de alergie poate avea urmări grave. De aceea, este foarte important să vă documentați foarte bine la acest capitol și să cunoașteți unde trebuie să vă adresați în caz să sunteți alergici la ceva.
Alergiile nu au anotimp predilect, acestea pot apărea în orice lună și din numeroase cauze. Totuși, cel mai des alergiile se asociază cu primăvara, atuni când polenul face ravagii printre cei cu rinită alergică (cea mai frecventă dintre alergiile primăverii). Reacțiile acesteia pot afecta ochii, nasul, sistemul digestiv și gâtul. Deși simptomele nu sunt grave, acestea creează disconfort oamenilor.
Pe lângă polen, alergiile mai pot fi provocate de: mucegaiuri, acarieni (insecte mici), câini, pisici, produse alimentare, praf, cosmetică, medicamente sau de scăderea bruscă a temperaturilor.
Potrivit specialiștilor în domeniu, bolile alergice sunt probleme imunologice, ce se manifestă prin schimbarea imunității organismului. Sensibilitatea crescută la o anumită substanță poate determina apariția alergiei. Alergici pot fi atât adulții, cât și copiii. Felul în care reacționează organismul uman în fața alergenilor diferă de la un om la altul. Este foarte important ca alergiile să fie tratate la timp (indiferent de tipul alergenului), în caz contrar, ar putea provoga dezvoltarea bolilor și patologiilor grave.
Cum puteți afla ce vă provoacă alergie?
- În primul rând este obligatoriu să vă adresați la un medic alergolog. Acesta vă va oferi o conslutație profesionistă, vă poate face o testare a pielii în urma căreia vor putea fi stabilite cauzele exacte ale alergiei.
- De asemenea, după consultarea medicului alergolog, acesta vă poate îndrepta la efectuarea testelor de sânge. Prin intermediul testelor se va măsura cantitatea de anticorpi specifici din sânge. Atunci când ați intrat în contact cu un alergen, organismul produce anticorpi împotriva acestuia. Anticorpii fac ca celulele din corp să elibereze substanțe chimice, care la rândul lor cauzează alergiile.
În funcție de tipul de alergie, doar medicul alergolog vă poate recomanda un tratament. Mai jos am selectat o listă a medicilor alergologi din Chișinău la care vă puteți adresa cu încredere.
Instituții de Stat
Institutul Mamei și a Copilului
Medici:
Gorelco Tatiana — șefa secției Alergologie, doctor în științe medicale.
Culeșina Tatiana — specialist de categorie superioară, doctor habilitat în științe medicale.
Adresa: str. Burebista, 93.
Теlefon: 022 52-31-21.
Asociația Medicală Teritorială Centru (Policlinica nr. 1, Centru)
Medici:
Cornogolub Lidia — medic-alergolog.
Taxa pentru consultație: taxa oficială este de 90 de lei. Oferă consultații zilnic — o zi de dimineață și o zi de la amiază, indiferent de locul de trai al pacientului.
Аdresa: str. 31 august 1989, 63.
Теlefon: 022 27-43-98, 022 22-31-87; 022 54-58-38.
Centrul medicilor de familie nr. 3
Medici: Cemîrtan Svetlana — medic-alergolog. Oferă consultații zilnic — o zi de dimineață și o zi de la amiază, indiferent de locul de trai al pacientului.
Taxa pentru consultație: taxa oficială este de 90 de lei.
Аdresa: str. Dacia, 5-В.
Теlefon: 022 52-81-89, 022 52-28-03, 022 55-42-50.
Asociația Medicală Teritorială Ciocana
Medici: Eftodieva Stella —alergolog de categorie superioară. Oferă consultații medicale zilnic — o zi de dimineață și o zi de la amiază, indiferent de locul de trai al pacientului.
Taxa pentru consultație: taxa oficială este de 90 de lei.
Аdresa: str. Voluntarilor, 3.
Теlefon: 022 86-69-66.
Clinici private
Centrul medical „Lacteia”
Centrul Medical Consultativ „Lacteia” activează din anul 2005. Centrul este dotat cu o bază proprie de diagnosticare şi laboratoare, care ne permite de a investiga mai mulți parametri de diagnosticare din domeniul ginecologic, reumatologic, neurologic etc.
Medici:
Guștiuc Olga - medic alergolog-pediatru.
Taxa pentru consultație: 200 de lei, consultația repetată — 150 de lei.
Suplimentar: analize de laborator. Mai multe detalii despre Centru Medical „Lacteia” găsiți AICI sau AICI.
Contacte:
Adresele: str. Vlaicu Pârcălab 2; Tel: 022-784-784; mob: 060206650
bd. Cuza-Vodă 6; Tel: 022-573-650; mob: 068177449
Email: info@lacteia.md
Clinici de medicină alternativă
Centrul de Medicină Alternativă „Veiany”
Metode propuse pentru tratamentul alergiei: Homeopatie — este efectivă pentru tratamentul unui spectru larg de boli, atât la adulți, cât și la copii. Anume homeopatia este indicată pentru tratamentul alergiei la copii mici. Medicul homeopat vă va ajuta să înțelegeți care sunt cauzele apariției alergiei și va alege tratamentul necesar cu medicamente homeopate.
Irina Șincorenco - medic homeopat.
Taxa pentru consultație: 350 de lei — prima consultație și 200 de lei — consutația repetată. Mai multe detalii despre centrul de medicină alternativă „Veiany” găsiți AICI sau AICI.
Contacte:
Adresa: Alba Iulia 168, mun. Chisinau, Republica Moldova
Phone : +373 79 163 865
Email : info@veiany.md
Foto simbol: huichol.com.mx
C