Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Cum scapi de vergeturi după naștere

Cum scapi de vergeturi după naștere

De multe ori sarcina afectează atât silueta cât și structura corpului și deși fiecare mămică este fericită de venirea pe lume a copilașului său, urmele pe care le lasă o sarcină nu sunt dintre cele mai plăcute. Vergeturile fac parte dintre semnele pe care nici o femeie nu și le dorește și care de cele mai multe ori sunt întâlnite pe coapse, fese și burtică.

Statisticile arată că între 75 și 90% dintre gravide vor avea de suferit de pe urma vergeturilor. Factorii genetici joacă și ei un rol foarte important.

Vestea proastă e că vergeturile nu pot fi tratate definitiv, însă unele loțiuni și uleiuri aplicate în perioada sarcinii s-ar putea să amelioreze situația. Dacă însă acestea nu te-au ajutat sau pur și simplu nu ai apelat la ele, mai există câteva metode ce te pot ajuta să lupți cu vergeturile.

Dieta și hidratare

Învață să mănânci corect și să îți ajuți pielea să se regenereze și nu uita de hidratare,

Geluri pe bază de aloe vera

Această plantă are efect calmant și curativ, în plus, aloe vera conține mulți nutrienți și ingrediente active. Masează zonele problematice zilnic și ai răbdare deoarece efectele nu vor fi vizibile din primele zile.

Exfoliază-ți pielea

Exfoliază-ți pielea de două ori pe săptămână. Apelează la produse speciale pe bază de caise sau alge. Nu uita însă că nu trebuie să faci exces de această procedură pentru că îți poți irita pielea. În cazul în care nu vrei să apelezi la produsele din comerț, prepară tu un exfoliant: două linguri de zahăr, câteva picături de apă și câteva picături de ulei esențial de levănțică. Masează ușor zonele afectate și clătește cu apă călduță.

Tratament cu cafea și ulei de argan

Uleiul de argan a devenit popular datorită efectelor senzaționale asupra pielii. Pe lângă faptul că o hidratează și o hrănește în profunzime, acesta contribuie și la regenerarea ei. Amestecă 3 lingurițe de zaț de cafea și 3 lingurițe de ulei de argan și masează delicat zona cu vergeturi.

Untul de cacao

Acesta este benefic deoarece catifelează pielea și îi redă elasticitatea. Fă-ți un obicei de a utiliza untul de cacao și produsele pe bază de unt de cacao de două ori pe zi.

Tratament cu albușuri și ulei de măsline

Albușul de ou este recomandat pentru că e bogat în proteine și aminoacizi. Pentru tratament, bate spumă două albușuri și jumătate de ceașcă de ulei de măsline. După ce îți exfoliezi ușor pielea, întinde albușul pe zona afectată și lasă-l să acționeze până se usucă. Clătește albușul și clătește pielea cu ulei de măsline.

Peeling chimic

Peelingurile chimice îmbunătățesc aspectul pielii prin utilizarea unor soluții chimice ce acționează asupra straturilor de piele. Medicul este cel care poate hotărî ce substanțe trebuie să utilizeze și care este adâncimea la care poate fi efectuat peelingul. Peelingul chimic acționează asupra dimensiunilor vergeturilor și contribuie la decolorarea acestora.

Tratament cu laser

Este destul de popular în ceea ce privește tratarea vergeturilor, deoarece stimulează producerea de colagen.

Nu uita de vizita la dermatolog, care îți poate recomanda cel mai bun tratament în dependență de natura problemei.

În funcție de gradul de severitate al vergeturilor și de tipul de tratament ales, terapia poate să dureze mai mult sau mai puţin. Un termen de 3-6 luni este realist dacă se respectă tratamentul, fie că e vorba de creme, uleiuri sau alte metode, pentru a observa o îmbunătăţire. 

Foto: cdn.revistadonna.clicrbs.com.br

Share:

Articole recomandate