Odoraș.

Odoraș.

MariMar

Deserturi delicioase pe care le poți include în dieta de slăbit

Deserturi delicioase pe care le poți include în dieta de slăbit

Dacă urmezi o dietă de slăbit sau un regim de menținere, există și variante de prăjituri și deserturi sănătoase pe care le poți include în meniul tău! Aceste variante sunt recomandate de către un specialist în nutriție, deoarece oferă o cantitate mare de proteine! 

Avem nevoie de proteine pentru a ne menține masa musculară, iar dacă ne dorim să slăbim, este esențial să mărim aportul, deoarece odată cu creșterea musculară și grăsimea se topește mai repede. Și, chiar dacă suntem la dietă, putem consuma deserturi, care ne potolesc pofta de dulce și îi aduc organismului un aport suplimentar de proteine.

Dieteticianul Grace Derocha recomandă următoarele opțiuni, deoarece au în compoziție ouă, lapte, brânză, tofu, nuci și semințe. Desigur, pentru a slăbi sau pentru a-ți menține kilogramele, este necesar să înlocuiești zahărul cu îndulcitori fără calorii, să consumi porții mici și să ții cont de numărul zilnic de calorii. 

Cheesecake - O astfel de prăjitură poate conține 7 grame de proteine/porție. O variantă sănătoasă este cea făcută din iaurt grecesc și brânză de vaci.   

Budincă de tofu - Se mai numește și „taho” și este un desert filipinez. De obicei, conține tofu simplu, cremă de brânză, gelatină, cacao, ciocolată neagră și stevie.  

Pavlova - Are multe proteine, deoarece este făcută din albușuri de ou. Pentru a obține și mai mulți nutrienți, adaugă nuci tocate!

Înghețată - Este un desert dietetic, deoarece are în compoziție lapte, fructe și gălbenușuri de ou. Recomandarea dieteticianului este să o pregătești în casă și să eviți zahărul. 

Budincă cu semințe de chia - Aceste semințe conțin o cantitate mare de fibre, care ajută la slăbit și contribuie la o digestie sănătoasă. Pentru a pregăti budinca, folosește lapte de migdale și fructe de pădure, precum: zmeură, afine și căpșuni. 

Sfaturi pentru a pregăti deserturi dietetice 

Când faci prăjituri, este bine să ții cont și de aceste aspecte: 

  • Înlocuiește făina universală cu alte opțiuni care conțin mai multe proteine, precum: făina de migdale, ovăz, grâu integral sau năut; 
  • Folosește iaurt grecesc cremos în loc de frișcă, deoarece are mai puține calorii și zahăr. De asemenea, dacă rețeta necesită ulei, poți înlocui o parte din el cu iaurt.  
  • Pentru a crește conținutul de proteine, adaugă în prăjituri nuci, migdale sau caju. 
Share:

Articole recomandate