Vrei să ai părul lung și sănătos? 13 trucuri pe care să le încerci

Vrei să ai părul lung și sănătos? 13 trucuri pe care să le încerci

Există o mulțime de factori care contribuie la creșterea părului, de la masajul scalpului și până la tratamente naturale precum masca de păr cu gălbenuș de ou. Este important de reținut că nu există un remediu minune care să accelereze creșterea părului. Acesta este un factor moștenit genetic, însă îngrijirea corectă reduce ruperea părului și te ajută să obții o podoabă capilară mai sănătoasă și strălucitoare.

Iată 13 trucuri pe care să le încerci dacă vrei să ai părul lung și sănătos:

Masează-ți scalpul

Investim mulți bani în produse pentru îngrijirea părului, dar uităm adesea că părul crește de la nivelul scalpului. „Așa cum solul de calitate este esențial pentru creșterea unor plante sănătoase, un scalp sănătos este fundația pentru creșterea sănătoasă a părului”, declară medicul tricologist Alan Bauman.

„Cercetările au arătat că masajul scalpului are beneficii în privința hormonilor stresului, tensiunii sanguine și ritmului cardiac”, spune specialistul. O modalitate simplă de a stimula creșterea părului acasă este să îți faci un masaj al scalpului. Acesta stimulează circulația sanguină la nivelul pielii, fortifică rădăcinile și ajută ca nutrienții să ajungă mult mai ușor la foliculii de păr.

Încearcă o mască de păr cu gălbenuș de ou

În medie, părul crește cu 0,5 până la 1,25 centimetri pe lună și deși nu putem accelera acest proces, putem influența calitatea firelor de păr produse de foliculi. Există metode care stimulează numărul foliculilor de pe scalp, ceea ce va ajuta ca mai multe fire de păr să fie în fază de creștere, rezultatul fiind un păr mai des și mai sănătos. Ouale conțin lecitina și proteine, care hrănesc și fortifică firele de păr.

Pentru o mască pe bază de gălbenuș de ou, amestecă două gălbenușuri cu două linguri de ulei de măsline. Adaugă puțină apă pentru ca masca să aibă o consistență mai lichidă și aplică direct pe părul uscat. Lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi spală-te pe cap și aplică balsam.

Verifică medicamentele pe care le iei

Potrivit lui Bauman, unele medicamente sunt asociate cu căderea părului. Printre acestea se numără antihipertensivele, medicamentele pentru colesterol, precum și cele de substituție hormonală așa cum sunt cele pentru tiroidă, anticonceptionalele sau testosteronul. Ar trebui să discuți despre aceste efecte secundare cu medicul tău, dar nu este indicat să oprești tratamentul fără acordul medicului.

Încearcă un tratament cu ulei de ricin cald

Uleiul de ricin are proprietăți antibacteriene și antifungice care ajută la combaterea infecțiilor de la nivelul scalpului ce afectează creșterea părului. Pe de altă parte, conține acizi grași omega 6, vitamina E, proteine și alți nutrienți care hrănesc scalpul și firele de păr. Un tratament cu ulei de ricin cald îmbunătățește absorbția nutrienților la nivelul scalpului.

Aplică uleiul de ricin pe păr, strânge părul întru un coc înalt, acoperă cu o cască de duș și apoi încălzește cu foehnul timp de 15 minute. Spală-te pe cap și aplică balsam.

Citește continuarea pe andreearaicu.ro

Adaugă comentariu