Odoraș.

Odoraș.

MariMar

5 ceaiuri pentru rinichi care previn calculii renali și infecțiile urinare

5 ceaiuri pentru rinichi care previn calculii renali și infecțiile urinare

Aşa cum rinichii tăi au grijă ca tu să fii sănătos, e bine să le „întorci obrazul” cu obiceiuri zilnice sănătoase, cum ar fi: limitarea consumului de alimente sărate şi alcool, evitarea fumatului şi a sedentarismului, menţinerea colesterolului în limitele normale, alimentaţia bogată în fibre şi ţinerea sub control a nivelului glicemiei.

Dacă vrei să îţi protejezi în mod natural rinichii sau să ameliorezi simptomele neplăcute asociate afecţiunilor renale, consumă mai des aceste ceaiuri pentru rinichi, conform csid.ro

Ceai de Ochii Şoricelului pentru rinichi

Ochii şoricelului (chanca piedra) este planta perfectă pentru cei care suferă de rinichi. În traducere „spărgătorul de pietre”, această plantă ajută şi la prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, dar le şi tratează dacă acestea s-au format deja.

Într-un studiu publicat în 2010 în Jurnalul Brazilian de Urologie s-a arătat că planta Ochii şoricelului poate ajuta la prevenirea pietrelor de rinichi. Cercetătorii au demonstrat că reduce riscul formării de pietre (împiedică aderarea substanţelor care formează piatra) şi numărul de formaţiuni ce pot deveni pietre la rinichi.

Acelaşi studiu a arătat că substanţele active din această plantă intervin în momentul formării pietrei, alterează structura pietrei, relaxează uterul (ceea ce face ca eliminarea pietrei să nu fie atât de dureroasă).

În cazul în care eşti într-o criză de eliminare a unei pietre, ai nevoie de o doză de ceai concentrat de Ochii şoricelului sau de anumite suplimente alimentare în care este o doză mai mare a acestei substanţe.

Ceai de turmeric pentru rinichi

Ai auzit cu siguranţă despre proprietăţile antiinflamatorii deosebite ale turmericului. Acest fapt se datorează substanţei sale principale, curcuminul, care ajută la menţinerea sănătăţii rinichilor, contribuind la dizolvarea pietrelor la rinichi formate din săruri şi proteine.

Nenumărate studii arată beneficiile curcuminului pentru sănătatea rinichilor. Unul dintre ele a demonstrat că turmericul poate fi la fel de eficient în a trata o boală renală cronică la fel ca enalapril (un medicament eficient folosit în bolile renale), având şi atuul unei toxicităţi mai scăzute decât medicamentele.

Ceaiuri eficiente pentru prevenirea infecțiilor urinare  

Ceai de urzică pentru rinichi

Un alt ceai indicat pentru sănătatea rinichilor este cel de urzică, o plantă cu acţiune antiinflamatorie şi detoxifiantă. Numeroase studii au arătat că ceaiul de urzică poate reduce semnificativ riscul de infecţii la nivelul tractului urinar şi cancerul renal.

De asemenea, proprietăţile sale diuretice fac din această plantă o excelentă opţiune de detoxifiere a organismului. Urzica ajută la eliminarea excesului de calciu şi acid uric din organism, elemente principale care favorizează apariţia pietrelor la rinichi.

Ceaiul de urzică este indicat şi în curele de slăbire, ajutând la eliminarea toxinelor din colon şi ameliorând digestia.

Ceai de păpădie pentru rinichi

Păpădia este adesea desconsiderată, însă beneficiile ei asupra sănătăţii sunt cunoscute încă din Antichitate. Această plantă medicinală conţine doze crescute de vitamina K, A şi calciu, dar şi un cocktail bogat de antioxidanţi cu excelente proprietăţi curative.

Consumul de ceai de păpădie este o metodă naturală de a-ţi proteja ficatul, dar face minuni şi pentru rinichi. Aceste beneficii se datorează proprietăţilor sale diuretice şi antibacteriene, care ajută la distrugerea microbilor care pot cauza infecţii şi la eliminarea acestora prin urină.

Ceaiul de păpădie este adesea indicat în infecţiile tractului urinar, dar şi în prevenirea pietrelor la rinichi sau a bolilor renale cronice, în paralel cu tratamentul recomandat de medic.

Ceai din cozi de cireşe pentru rinichi

Un alt remediu natural împotriva afecţiunilor renale este ceaiul din cozi de cireşe, care ameliorează colicile renale şi previne formarea sau dezvoltarea pietrelor la rinichi. Cozile de cireşe conţin săruri de potasiu, flavonoizi şi taninuri, substanţe care au efecte diuretice, antiinflamatoare şi antioxidante.

Ceaiul din cozi de cireşe este indicat în tratamentul sau prevenirea cistitelor, uretritelor şi nefritei (boala inflamatorie a rinichilor).

Pentru ameliorarea simptomelor litiazei renale, se recomandă decoctul din cozi de cireşe, la care se pot adăuga frunze de merişor, coada calului sau de mesteacăn, consumat pe o perioadă de 30 de zile. Tratamentul naturist este indicat şi persoanelor care au niveluri crescute de uree, creatinină sau colesterol.

Share:

Articole recomandate