Sfaturi utile pentru ameliorarea durerilor de sâni în timpul înţărcării copilului
- 2017-04-27
- 41423
Înţărcarea copilului este un moment semnificativ pentru copil, dar şi pentru mamă, atât din punct de vedere fizic, cât şi emoţional. Din nefericire, unele femei trec prin această perioadă foarte greu, urmând să aibă chiar şi probleme de sănătate. Sânii devin destul de grei şi de tari, creând o stare neplăcută.
Cum să depăşeşti durerea de sâni în procesul de înţărcare?
- Pentru calmarea durerii, foloseşte comprese cu apă rece sau cu frunze de varză, fiind una dintre cele mai populare şi eficiente soluţii. Atunci când vei încerca să îţi înfăşori sânii în foaie de varză este indicat să le ţii o vreme la frigider în aşa fel încât frunzele să poata fi suficient de reci la aplicare. Atunci când acestea se încălzesc este indicat să le schimbi cu altele la fel de reci.
- Foloseşte o pompă specială pentru a-ţi stoarce sânii cu scopul de a-ţi elibera tensiunea din ei. Ai grijă, însă, să nu scoţi tot laptele pentru că în urma procerurii vei secreta şi mai mult.
- Pe tot parcursul perioadei de înţărcare va trebui să ai grija să porţi un sutien în aşa fel încât sânii să îţi poată fi destul de strâns tinuţi.
- Masează-ţi uşor sânii în timpul alaptării în cazul în care treptat înțărcați copilul pentru a ajuta laptele să curgă. Dacă după alăptare mai sunt încă niște canale pline cu lapte, este indicat să goleşti sânul.
- Administrarea unor medicamente se va face doar în cazul recomandării medicului.
Solicită urgent ajutorul medicului dacă nu vezi nicio ameliorare şi ai următoarele simptome:
- Febra mare şi frisoane ;
- Sensibilitate la nivelul sânilor;
- Sânii sunt calzi şi se umflă;
- Simţi durere şi sezaţie de arsură în timpul alăptării;
- Apare o zonă înroşită la unul din sâni;
- Apare puroi şi/sau acesta se scurge la nivelul mamelonului.
Înţărcarea se face în funcţie de fiecare copil şi mamă în parte. Totuşi, majoritatea medicilor recomandă înţărcarea copiilor în jurul vârstei de doi anişori.
Foto: www.nachild.com