Odoraș.

Odoraș.

Zincimun

Bloggerița Cristina Gheiceanu spune cum își editează fotografiile ca să arate impecabil pe Instagram

Bloggerița Cristina Gheiceanu spune cum își editează fotografiile ca să arate impecabil pe Instagram

Fosta prezentatoare TV și în prezent bloggeriță renumită, Cristina Gheiceanu, care are peste 120 de mii de urmăritori pe Instagram, a descris pe blogul său cum își editează imaginile ca să arate impecabil când sunt postate. Totodată, Cristina a menționat că fotografiile postate pe Instagram sunt făcute cu telefonul, dar arată minunat datorită editării personalizate.

Pentru pozele de pe Instagram eu folosesc doar telefonul. Telefonul meu nu este neapărat cel mai nou – Iphone 7. Pentru pozele care apar pe blog, folosesc Fuji XT10, care este un aparat foto de excepție. Lentila mea preferată este cea de 35 mm”, a scris bloggerița.

Pozele le editează acum numai prin Lightroom. „Mi-am creat propriul filtru, pe care l-am introdus în aplicația lightroom de pe telefon și cum am o poză nouă, doar aplic filtrul și poza este gata. Știu însă că nu toți au această programa și că nu este una tocmai ușoară”, a mai scris Cristina Gheiceanu menționând că anterior folosea 3 aplicații pentru a edita o fotografie.

În continuare bloggerița descrie cele 3 aplicații și acțiunile pe care le făcea anterior în baza imaginii pentru exemplu:

  1. VSCO – primul pas pe care l-am făcut este să aplic un filtru pozei. Filtrul meu preferat aici este A5.  După ce am aplicat filtrul, am ridicat luminozitatea și am făcut contrastul mai mic, tocmai pentru ca poza să fie mai luminoasă.
  2. FACETUNE - știți că pozele făcute cu telefonul, mai ales când afară nu e tocmai lumina potrivită, au o calitate mai rea și respectiv, pe piele apar anumite puncte. Iată de ele eu scap prin Facetune și anume matifiez un pic pielea. Folosesc funcția „detalii”, pentru a accentua bijuteriile sau părul.
  3. SNAPSEED – aceasta este aplicația mea preferată, pentru că poate face corecții selective. Adică, dacă avem o parte a pozei foarte închisă la culoare, putem lumina anume partea aceea a pozei, prin funcția corectare selectivă. O folosiți doar după caz, la fotografiile mai complicate sau foarte închise la culoare.
  4. Lightroom – în această aplicație am făcut culoarea albastră mai intensă, prin a ridica saturația culorii respective. Această aplicație este bună pentru că poți schimba saturația și luminozitatea unei anumite culori în parte, fără ca întreaga poză să fie afectată, asta în caz ca doriți să modificați ceva.

Spre final Cristina Gheiceanu mai subliniază că pentru ca pozele să iasă bine, trebuie să încercați să le faceți mereu la lumină bună. Cea mai bună lumină este dimineața și seara, înainte de apus. Dar să presupunem că la amiază sunteți într-un loc frumos, unde vreți să faceți o poză, atunci încercați să găsiți o mică umbră și faceți poza acolo sau așezați-vă cu fața direct la soare, nicidecum cu spatele, pentru că fața o să fie foarte închisă la culoarea și va fi greu de editat poza.

 

Sursa: cristinagheiceanu.com

Share:

Articole recomandate