Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Mini pizza pentru copii

Mini pizza pentru copii

Pizza poate face parte din alimentația copilului tău, singura condiție este să fie gătite astfel încât să fie cât mai sănătoase. Poți să încerci rețeta de mini pizza pentru copilul tău, mai ales că ai nevoie de doar 20 de minute pentru a o prepara. Iar ca rețeta să aibă succes garantat poți să decorezi mini pizza astfel încât să pară niște fețe zâmbitoare.

La prepararea rețetei te poate ajuta și copilul, o ocazie perfectă pentru a petrece timpul împreună. Mini pizza este un preparat ideal pentru masa de seară, pentru micul dejun, dar și pe post de gustare.  

Ingrediente 10-12 bucăți:

  • 500g făină
  • 20g drojdie proaspătă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • aprox. 200ml lapte
  • 1 linguriță sare

Pentru topping:

  • roșii pasate
  • oregano
  • ciuperci proaspete, ardei, ceapă, șuncă, salam picant
  • aproximativ 400g mozzarella (nu vă zgârciți că ea face totul)
  • busuioc proaspat (opțional)

Ulterior, frecați drojdia cu puțin zahăr (1/2 de linguriță) apoi adăugați o lingură de făină și puțină apă călduță. Lăsați să crească la cald.

Într-un bol punem făină, sare, uleiul de măsline și adăugăm drojdia crescută. Punem și laptele călduț și frământăm rapid un aluat ce se desprinde de pe pereții vasului. Lăsăm să crească o oră timp în care explicăm copiilor cu răbdare că imediat e gata.

Întindem aluatul pe masa presărată cu făină într-o foaie de aprox. 0,5 cm și apoi decupăm cercuri cu diametrul de 9 cm.

Preîncălzim cuptorul la 275 grade (la maxim)

Punem în tavă foaie de copt și peste ea așezăm discurile de aluat. Pe fiecare punem sos de roșii, presărăm oregano și apoi după imaginație sau după ce va place punem bucatele de șuncă, ardei, ceapă, roșii, salam picant, ciuperci.

Băgăm mini pizzele la cuptor timp de 5-7 minute, depinde câte grade are aragazul la maxim. O să crească frumos și pe margini încep să se rumenească. Scoatem mini pizzele și presărăm din belșug mozarella. Mai băgăm la cuptor cam 2 minute până brânza se topește bine. Eu prefer să o pun la sfârșit tocmai pentru ca să nu se prăjească prea tare.

Presărăm deasupra (dacă vă place) busuioc proaspăt și servim.

Sursa: haisagatim.ro

Share:

Articole recomandate