Odoraș.

Odoraș.

Tedi

4 rețete rapide de limonadă

4 rețete rapide de limonadă

Limonada este una dintre băuturile perfecte în zilele călduroase. Nu doar că este răcoritoare și hidratează, ci conține și o cantitate ridicată de vitamina C. În plus, rețetele de limonadă sunt rapide și ușor de pregătit și poți adăuga tot soiul de ingrediente, după gustul fiecăruia.

Rețeta limonadă cu mentă

Ingrediente:

  • 1 litru de apă
  • 230 ml suc de lămâie (proaspăt stors)
  • 125 g zahăr
  • câteva frunze de mentă

Mod de preparare:
Începe prin a pregăti siropul pentru limonadă. Pune o oală pe foc și adaugă o jumătate de cană cu apă (125 ml), împreuna cu zahărul. Amestecă bine și lasă să fiarbă până când se topește zahărul. Lasă siropul să se răcească până când ajunge la temperatura camerei. Adaugă într-un recipient încăpător sucul de lămâie, siropul pe care l-ai pregătit anterior, apa, frunzele de mentă și amestecă bine. Poți să adaugi și câteva felii de lămâie. Eventual, poți gusta pentru a vedea dacă este pe gustul tău sau dacă trebuie să mai adaugi suc de lămâie ori zahăr. Pune limonada la frigider pentru câteva ore.

 

Rețeta limonadă cu ghimbir

Ingrediente:

  • 2 litri de apă
  • 3 lămâi
  • 6 cm rădăcină de ghimbir
  • zahăr sau miere, după gust
  • câteva frunze de mentă
  • câteva cuburi de gheață

Mod de preparare:
Spală bine lămâile și stoarce sucul într-o cană. Curăță apoi coaja rădăcinii de ghimbir. Poți alege să feliezi ghimbirul sau îl poți da prin răzătoare, caz în care aroma va fi mai intensă. Adaugă apă într-o carafa, împreună cu sucul de lămâie proaspăt stors, ghimbir, mentă și zahăr sau miere, după gust. Adaugă apoi câteva felii de lămâie și cuburi de gheață și servește limonada răcoritoare.

Rețeta limonadă cu căpșuni

Ingrediente:

  • 1.5 litri apă
  • 500 g căpșuni
  • 400 ml suc de lămâie sau lime
  • câteva frunze de mentă
  • zahăr sau miere, după gust
  • câteva cuburi de gheață

Mod de preparare:
Spală căpșunile și taie-le felii. Spală bine lămâile (sau lime) și stoarce sucul într-o cană. Adaugă căpșunile și câteva frunze de mentă într-un recipient încăpător. Folosește un blender vertical pentru a păsa bine căpșunile, astfel încât să capete consistența unui piure. Adaugă sucul de lămâie peste piureul de căpșuni, dar și câteva linguri de miere, după gust. Amestecă bine până când se omogenizează ingredientele și lasă compoziția astfel obținută la rece pentru aproximativ 30 de minute. Odată ce s-a răcit, toarnă piureul de căpșune într-un recipient încăpător, adaugă apa și amestecă bine. Toarnă limonada de căpșuni în pahare și adaugă câteva cuburi de gheață.

 

Rețeta limonadă cu pepene roșu

Ingrediente:

  • 1 litru apă
  • 600 g pepene roșu, tăiat cuburi
  • 1 cană suc de lămâie, proaspăt stors
  • zahăr sau miere, după gust
  • câteva frunze de mentă
  • câteva cuburi de gheață

Mod de preparare:
Pune bucățile de pepene roșu într-un recipient înalt, împreună cu câteva frunze de mentă și mixează-le folosind un blender vertical până obții suc de pepene. Strecoară apoi sucul de pepene pentru a îndepărta pulpa. Pentru a prepara limonada, trebuie să torni sucul de lămâie într-un recipient încăpător, apoi să adaugi sucul de pepene și câteva linguri de zahăr sau miere, după gust. Amestecă bine până se omogenizează ingredientele. Adaugă apa la final și mai amestecă puțin. Lasă limonada la frigider pentru cel puțin două ore. Toarnă limonada cu pepene roșu în pahare, adaugă câteva cuburi de gheață și ornează cu o felie de lămâie, una de pepene și frunze de mentă.

Sursa: mega-image.ro; foto: edimdoma.ru

Share:

Articole recomandate