Odoraș.

Odoraș.

Tedi

3 rețete de toamnă cu pere: rapide și aromate!

3 rețete de toamnă cu pere: rapide și aromate!

Fie că adori perele sau nu îți vin în minte prea multe combinații în care le-ai putea mânca, toamna aceasta poți descoperi noi arome surprinzătoare!

Odată cu toamna, își fac apariția și o mulțime de fructe absolut delicioase, de care poți profita la maximum. Nu numai că fructele de sezon sunt pline de gust, dar reprezintă și o metodă excelentă de a susține producătorii locali și de a consuma hrana într-un mod sustenabil.

Perele se află printre vedetele principale ale sezonului, cu o aromă proaspătă și dulce, numai bună de integrat în cele mai savuroase rețete. Dacă vrei să prepari ceva special, impresionant, dar totuși cât mai simplu, alege una dintre variantele de mai jos!

1. Pere la cuptor cu ovăz și miere

Ingrediente:

  • 3 pere medii
  • 6 linguri de fulgi de ovăz
  • 2 linguri de miere
  • o linguriță de scorțișoară
  • 2 linguri fulgi de migdale sau migdale întregi
  • o lingură ulei de cocos
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Între timp, spală fructele și taie-le în jumătăți. Scobește fiecare jumătate în centru, pentru a face loc umpluturii. Unge jumătățile de pere cu ulei de cocos.

Într-un bol separat, amestecă fulgii de ovăz, mierea, scorțișoara, praful de sare și fulgii de migdale. Dacă nu ai fulgi de migdale, poți folosi migdale tocate grosier. Pune amestecul în fiecare pară, apoi dă totul la cuptor pentru 30-40 de minute.

2. Pară în prosecco, cu ricotta și vanilie

Ingrediente:

  • 350 ml prosecco
  • 240 ml apă
  • 200 g zahăr
  • zeamă de la jumătate de lămâie
  • coaja de la o lămâie
  • 4 pere nu foarte coapte
  • 30 g ricotta
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • o păstaie de vanilie

Mod de preparare:

Pune prosecco, apa și zahărul într-o oală suficient de încăpătoare pentru cele patru pere. Amestecă totul cu un tel, la foc mediu, până când zahărul se topește.

Când zahărul s-a topit, adaugă zeama și coaja de lămâie, apoi perele. Când totul începe să fiarbă, setează focul la minimum și lasă perele să fiarbă încet, până când devin moi și absorb siropul care se formează. Nu ar trebui să dureze mai mult de 30 de minute!

Lasă perele să se răcească în sosul de prosecco și lămâie, cât timp pregătești spuma de ricotta. Amestecă brânza fină cu zaharul pudră și adaugă semințele din păstaia de vanilie. Vei obține o compoziție ușoară, cremoasă și absolut divină, pe care o vei distribui în părți egale pe fiecare pară, înainte de servire.

3. Camembert cu pere, rozmarin și nuci pecan

Ingrediente:

  • o roată mică de brânză Camembert
  • o pară coaptă
  • o crenguță de rozmarin
  • o lingură de miere
  • câteva nuci pecan

Mod de preparare:

Fii pregătită pentru cea mai simplă și cea mai impresionantă rețetă cu pere! Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și un vas tip ramekin, potrivit pentru cuptor.

Taie roata de brânză în jumătate, pe orizontală. Pune prima jumătate în vas, apoi acoper-o cu rozmarinul proaspăt, o parte din miere și nuci pecan tocate.

Spală para, apoi o tai în cubulețe sau felii subțiri. Pune-le peste miere, rozmarin și nuci, apoi pune în vas și cealaltă jumătate de brânză Camembert. Acoper-o cu aceleași ingrediente: pară, miere, rozmarin și nuci. Lasă totul în cuptor timp de aproximativ 20 de minute sau până când brânza capătă o crustă aurie.

Servește desertul cald, simplu sau cu o cupă de înghețată de vanilie!

Sursa: andreearaicu.ro

 

Share:

Articole recomandate