Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Despre educarea copiilor: Cum aplicăm corect interdicțiile

Despre educarea copiilor: Cum aplicăm corect interdicțiile

Deseori părinților le este foarte greu să se înțeleagă cu micuțul lor, mai ales când acesta este la o vârstă destul de mică. Există câteva reguli sau trucuri care vă pot ajuta la educarea copilului și la păstrarea unei relații armonioase între voi.

Astăzi ne referim la regula numită generic – „Cele 10 interdicții”.

Astfel, ținem să menționăm că cu cât mai rar folosim cuvântul „nu”, cu atât acesta are o mai mare greutate atunci când îl pronunțăm, inclusiv în raport cu copiii.

Să ne amintim cât de des plimbările cu copilul sunt însoțite de fraze precum: „Nu alerga căci vei cădea!”, „Nu atingeți pisica - cu siguranță are purici!”, „Nu intra într-o baltă!”. Într-o astfel de situație copilului cel mai probabil îi vine să întrebe: „Și ce se poate face?!”.

Fiți de acord, e puțin probabil ca un copil de 3 ani să meargă liniștit pe alee, să nu alerge, să nu se urce pe nimic. Iar dacă sistemul de interdicții este aplicat în totalitate și acasă, este clar de la sine că micuțul nu va face față. Și dacă tot e imposibil să respecte toate interdicțiile care i se impun, cel mic va alege să nu se supună.

Respectiv, mama și tata, dar și alți membri mai mari din familie, ar trebui să-și revizuiască momentele când spun „Nu” piciului și să aleagă să zicem 10 interdicții obligatorii. Aceste interdicții trebuie explicate clar și foarte serios copilului. La fel, din start conveniți asupra pedepselor dacă interdicțiile nu vor fi respectate.

În cele 10 interdicții ar putea să se regăsească: „Nu e voie să pleci undeva cu o persoană străină!”; „Nu e voie să bați alți copii!”; „Nu e voie să chinui animalele!”; „Nu e voie să bagi ceva în priză/să urci pe pervaz/ să iei cratița de pe foc” etc.

 

Informații și foto: parents.ru

 

Share:

Articole recomandate