Ruladă cu kiwi şi vanilie
- 2015-04-02
- 3307
Ingrediente:
Pentru blat:
4 ouă
120 g zahăr
100 g făină
1/2 linguriţă praf de copt
esenţă de vanilie
Pentru umplutură:
4 kiwi
100 g zahăr
o foaie gelatină
Pentru glazură:
2 albuşuri
200 g zahăr pudră
sucul şi coaja unei lămâi
esenţă de vanilie
Pentru servit:
felioare de kiwi
Modul de preparare
Se mixează ouăle cu zahărul şi, când amestecul devine cremos, se adaugă făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Apoi se pune esenţa de vanilie.
Se toarnă amestecul într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie şi se coace 10 minute. Se scoate, se lasă la răcit şi apoi se transferă într-o folie de aluminiu. Se rulează în foaie până ce se pregăteşte umplutura.
Fructele de kiwi se mixează, se pun pe foc 15 minute cu zahărul şi apoi se amestecă cu gelatina înmuiată în apă rece şi bine presată. Pentru glazură, se pun toate ingredientele într-o crăticioară şi se ţin la bain-marie amestecând energic cu telul timp de 3 minute. Apoi se scoate şi se continuă amestecarea până ce se răceşte.
Aluatul se scoate din foaia de aluminiu, se umple cu amestecul de kiwi, se rulează şi se aşază pe platoul de servit. Se toarnă glazura şi, după ce s-a închegat, se dă la rece pentru 2 ore. Se serveşte cu fructe.
Foto: pinterest.com