Află cum poți să păstrezi castraveții proaspeți pentru iarnă

Află cum poți să păstrezi castraveții proaspeți pentru iarnă

Se întâmplă ca deseori iarna să ni se facă poftă de toate bunătățile verii: mere, pere, roșii, castraveți, caise etc. Să știți că orice poftă poate fi împlinită datorită unei metode extraordinare de păstrare a fructelor și legumelor proaspete pentru iarnă.

Pentru aceasta veți avea nevoie doar de legume sau fructe, o lumânare (de preferat din ceară de albine) și un borcan de sticlă. În cele ce urmează vă vom arăta cum puteți păstra castraveții proaspeți pentru iarnă, însă exact în felul acesta puteți proceda și cu alte fructele și legumele. Încercați neapărat această metodă genială și veți putea savura legume proaspete anul împrejur.

Mod de preparare:

1. Alegeți soiul preferat de castraveți. Aceștia trebuie să fie proaspeți, tari și fără deteriorări.

2. Spălați castraveții și lăsați-i să se scurgă pe un prosop uscat. Nu-i lăsați la înmuiat și nici nu-i spălați prea mult timp, ca să nu se formeze condens în interior. Puteți spăla castraveții după ce veți deschide borcanul, astfel se vor păstra chiar mai bine.

 

3. Într-un borcan spălat, uscat și sterilizat, așezați castraveții, dar nu umpleți borcanul până sus.

4. Puneți o lumânare între legume și lăsați-o să ardă.

 

5. Lumânarea trebuie să ardă timp de 8-10 minute în borcanul deschis, pentru ca oxigenul din partea de jos să ardă și să se ridice în sus.

 6. Apoi capsați borcanul cu ajutorul utilajului special. Cel mai dificil, dar și cel mai important lucru este să închideți borcanul așa încât să nu se stingă lumânarea. Aceasta trebuie să ardă în borcanul cu capacul sigilat. Lumânarea se va stinge atunci când oxigenul din borcan se va arde în totalitate (aproximativ 20-30 de minute).

7. Păstrați borcanele într-un loc răcoros, preferabil în pivniță.

Foto: bucatarul.eu; tvoi-povarenok.ru; verdon.ro Informații: bucătarul.eu

Adaugă comentariu