Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Fursecuri de Crăciun – cea mai simplă rețetă

Fursecuri de Crăciun – cea mai simplă rețetă

Rețeta de fursecuri ștampilate este o rețetă foarte simplă de fursecuri fragede, pe care le puteți personaliza cu diverse modele. Luați-i și pe cei dragi alături, cu siguranță totul va merge mai repede și la sfârșit vă veți simți mai bine, după timpul petrecut împreună.

Ingrediente:

- 200 g unt

- 125 g zahăr

- 2 ouă

- 450 g făină

- un vârf de linguriță praf de copt

- coajă de portocale

- esența de vanilie

Mod de preparare:

Untul moale, lăsat la temperatura camerei, se mixează cu zahărul pudră și un praf de sare, până devine cremos și nu se mai simt cristale de zahăr. Se adaugă coaja de portocale și esența de vanilie, ouăle pe rând, mixând bine după fiecare. Dăm mixerul deoparte și adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizarea aluatului, nu e nevoie să frământăm.

- aluatul îl puteți aroma cu orice altă aromă aveți și vă place vouă;

- dacă vreți fursecurile mai dulci mai adăugați zahăr, după gust;

- aluatul se poate face și fără praf de copt, caz în care fursecurile vor ieși mai crocante.

La final, aluatul este ușor moale, dar nelipicios. Dacă mai este necesar mai adăugați puțină făină. Îl învelim în folie alimentară și dăm la frigider pentru 1-2 ore, timp în care aluatul se va întări.

Aluatul se întinde în foaie subțire pe masa presărată cu făină. Se decupează și se ștampilează cu ajutorul formelor speciale.

 

Se așează cu grijă în tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (sau 160 grade cuptor electric cu ventilație) pentru cca 10 minute, până fursecurile se rumenesc ușor pe margini și pe fund.

 

- timpul de coacere poate varia în funcție de mărimea și grosimea fursecurilor.

Fursecurile se scot pe un grătar și se lasă la răcit.

 

Se servesc ca atare sau se pot decora după model cu glazură colorată.

Sursa: dulciurifeldefel.ro

Share:

Articole recomandate