Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Laura Cosoi: Rețete de post pentru o săptămână

Laura Cosoi: Rețete de post pentru o săptămână

Laura Cosoi te îndeamnă să profiți din plin de abundența de fructe și legume care încă le mai găsești în piață. Mai mult de atât, aceasta îți recomandă să faci plinul de vitamine și minerale provenite din ingredientele de sezon. Mai jos, găsești o serie de rețete de post pentru șapte zile.

Luni

Mic dejun

Clătite cu pere și iaurt grecesc

Ca să faci clătite cu pere ai nevoie de:

2 pere date pe răzătoarea mică

3 ouă

200 g faină integrală

1 linguriță unt topit

1 cană lapte

2 linguri sirop arțar

½ linguriță extract vanilie

Mod de preparare

Mixează ouăle cu siropul de arțar, lapte și vanilie, apoi adaugă untul topit și făina. Încorporează și perele cu o spatulă. Încinge apoi o tigaie antiaderentă și coace clătitele. E un pic mai dificil să le întorci, pentru că sunt destul de fragile. Servește-le cu iaurt grecesc alături.

Prânz

Supă cremoasă de dovleac și linte

Ingrediente

500 miez dovleac tăiat cuburi

100 g linte roșie

2 cepe

2 căței usturoi

1 l supă de legume

cimbru

2 linguri ulei de măsline

1, 2 linguri semințe de dovleac

½ cutie lapte de cocos

Mod de preparare

Înăbușă ceapa tăiată fin și usturoiul cu 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri supă de legume, iar când s-au înmuiat, adaugă dovleacul și lintea. Toarnă restul de supă încălzită, apoi lasă să fiarbă la foc mic. Asezonează cu sare, piper și cimbru, iar când dovleacul și lintea au fiert, ia oala de pe foc. Într-o tigaie antiaderentă pune semințele de dovleac și lasă-le 2, 3 minute pe aragaz. Adaugă în oala cu supă și laptele de cocos, apoi mixează totul cu un blender vertical. Servește cu semințe de dovleac și eventual cu crutoane făcut la cuptor cu ulei de măsline, ierburi aromatice și parmezan.

Sărămură de pui

Ingrediente

4 pulpe dezosate sau piept de pui

2, 3 roșii

2 ardei grași

2 ardei kapia

1 căpățână usturoi

2 fire cimbru

Mod de preparare

Frige pe grătar carnea și legumele. Pune la foc o oală cu un litru de apă, iar când clocotește adaugă roșiile curățate de coajă și date pe răzătoare și ardeii curățați de pieliță și tăiați fâșii. Adaugă și carnea de pui, asezonează cu sare, piper și cimbru. Lasă să fiarbă 7 – 10 minute și stinge focul. Adaugă și usturoiul pisat când zeama s-a mai răcit un pic și servește sărămura cu mămăligă, pe care poți să o fierbi în lapte sau apă.

Cina

Salata de frunze de andive cu dovleac copt și brânză

Ingrediente

½ dovleac plăcintar copt

1 cutie brânză cremoasă

2 legături frunze de andive (eu le-am găsit în piață)

100 g nuci (opțional)

ulei de măsline, oțet balsamic sau lămâie

Mod de preparare

Spală frunzele de andive și pune-le pe un platou. Taie dovleacul cuburi, la fel brânza cremoasă. Nucile decojite încălzește-le un pic într-o tigaie fără ulei, apoi pune-le peste restul ingredientelor. Prepară un dressing din ulei de măsline și oțet balsamic sau lămâie, toarnă-l peste salată și poți să o servești. Nu e nevoie de sare, pentru că ai ca ingredient brânza, iar frunzele de andivă au gust picant.

Citește continuarea pe lauracosoi.ro
 

Share:

Articole recomandate