Ceaiuri interzise în timpul sarcinii
- 2016-12-09
- 14041
Femeia însărcinată e mai predispusă la unele reacţii alergice, iar cauzele pot fi diferite. Ceaiurile sunt unul dintre motivele care ne provoacă erupţii cutanate, iar viitoarea mamă nici nu presupune că băutura caldă şi plăcută îi poate cauza probleme grave de sănătate. Viitoarele mămici trebuie să fie informate amănunţit despre efectele provocate de aceste licori.
Alegerea ceaiurilor este la fel de importantă ca şi preferinţele alimentare. Conșientizezi că nu-ţi poţi permite să mănânci şi să bei orice, pentru că poate cauza efecte nedorite în sarcină.
Ceaiurile şi plantele interzise
Există plante mai periculoase care pot face probleme serioase fătului şi mamei. Din seria acestor probleme fac parte androginismul, orbirea, coma şi altele. Şi plantele cu efect de stimulant uterin sunt periculoase pentru că ar putea încuraja contracţiile premature şi alte probleme interne în corpul femeii care pot duce la malformaţii ale fătului. Uleiul de lămăiţă este unul dintre produsele ce trebuie evitate în sarcină pentru că se spune că este un stimulent, dar cercetătorii susţin că este sigur pentru gătit. Pentru siguranţă, foloseşte lămăiţă şi uleiul de lămăiţă cu moderaţie.
Coada şoricelului – poate declanşa menstruaţia.
Menta – stimulent uterin, a se evita folosirea uleiurilor de mentă, frunzele uscate în cantităţi moderate pot fi folosite.
Pelin – stimulează contracţiile uterine, poate declanşa menstruaţia, cel mai bine este să se folosească în ultimele săptămăni de sarcină şi în timpul travaliului.
Ardei iute – stimulează contracţiile uterine.
Rostopască – poate declanşa menstruaţia.
Feriga – stimulează contracţiile uterine.
Anason dulce, Fenicul – stimulează contracţiile uterine, destul de sigur dacă este folosit doar ca şi condiment în mâncare, a se evita folosirea uleiului de anason.
Lemn dulce – stimulează contracţiile uterine, poate declanşa menstruaţia.
Levănţica, ţelina (seminţe şi ulei), chimenul – stimulent uterin în doze mari, dar destul de sigur de folosit ca şi condiment în mâncare.
In – Stimulează contracţiile uterine.
Busuiocul cerbilor – stimulează contracţiile uterine, poate declanşa menstruaţia.
Salvie – stimulent uterin datorită substanţelor estrogene, dar destul de sigur ca şi condiment alimentar.
Cimbru – efect stimulant uterin, poate declanşa menstruaţia.
Scorţişoara – stimulent uterin în doze mari, dar destul de sigur ca şi condiment în mâncare, a se evita folosirea uleiului.
Leuşteanul – stimulent uterin care este folosit în mod tradiţional în cazul travaliului prea încet sau dificil, este sigur de folosit în mâncare.
Funzele de zmeura – stimulent uterin în doze mari, se recomandă folosirea în ultimele 6-8 săptămâni în timpul travaliului.
Ceaiuri sigure
Sunt considerate sigure ceaiurile de:
Ghimbir - uşurează greţurile matinale şi ajută digestia.
Urzică - asigură un aport de fier, magneziu, calciu. A nu se consuma mai mult de două ceşti pe zi.
Frunze de zmeură - pregateşte uterul pentru naştere, previne hemoragiile post-partum, are un conţinut bogat de calciu, magneziu. Este sigur după semestrul al doilea de sarcină. A se consuma 1 ceaşcă pe zi începând din săptămâna a 24-a, câte 2 ceşti pe zi.
Păpădie - bogat în potasiu, cu efect diuretic eficient.
Menta - ajută la relaxarea stomacului, reduce simptomele de grețuri şi stările de vomă în primul semestru de sarcină.
Rooibos - conţine calciu, magneziu şi antioxidanţi, care ajută la reducerea colicilor şi a refluxului gastric.
Ceaiul de mușețel - este adesea recomandat pentru insomnie, anxietate, greaţă şi probleme de digestie. Dacă întâmpinaţi probleme cu somnul, o ceaşcă de ceai de muşeţel înainte de culcare vă va relaxa suficient pentru a dormi. Cu toate acestea, dacă beţi prea mult, se poate obţine un efect exact invers, care vă va ţine trează.
Consumaţi ceaiuri cu moderaţie
Există produse care sunt strist interzise, dar unele pot fi consumate cu măsură. Încercaţi să nu beţi acelaşi ceai de plante în fiecare zi. Ceaiurile de plante conțin aceleaşi substanţe chimice care sunt utilizate în medicamentele care se fabrică din ele. Deci, încercaţi diferite arome, diversificandu-le.
Foto: sanatatesistaredebine.ro; rivertea.com; beremennuyu.ru