Cât de sănătos e să stai la soare în timpul sarcinii?
- 2017-06-05
- 8940
Sarcina este o perioadă în care multe femei sunt confuze cu privire la ceea ce le este permis și ceea ce ar trebui să evite. Încă nu se știe foarte bine despre tot ce influențează dezvoltarea fătului, în ciuda multor cercetări și observații. În acest articol am decis să vă spunem despre efectele soarelui.
Care sunt efectele nocive ale radiațiilor solare în timpul sarcinii?
1. Expunerea la soare stimulează producția de melanină în organism. Melasma apare din cauza supraproducției de melanină, care duce la pigmentarea pielii. Pe parcursul sarcinii pielea se poate păta în diferite zone ale corpului, cea mai predispusă fiind fața.
2. Este un fapt cunoscut, dar încă nu s-a dovedit că expunerea la soare poate afecta nivelul de acid folic, care ajută la dezvoltarea copilului.
3. Un alt factor care este considerat nociv pentru sarcină este supraîncălzirea corpului din cauza expunerii la soare, ceea ce poate duce la deshidratare.
Loțiunile de protecție solară sunt sigure pentru gravide?
Cremele și loțiunile cu factor de protecție sunt obligatorii pentru orice persoană când se expune la soare. Și pentru viitoarele mămici există soluția perfectă. Caută în farmacii produse de îngrijire a pielii, iar dacă în prospect este menționat faptul că poate fi folosit și de femeile însărcinate, cere și sfatul medicului de familie.
Se recomandă în special creme pe bază de ulei de măsline.
În cele din urmă răspunsul la marea întrebare îl dă fiecare om în parte. Unele mămici se expun la soare, altele nu acceptă sub nici o formă ideea de a merge la plajă pe parcursul celor 9 luni de sarcină. În ciuda a mii de cercetări și a milioane de articole și reportaje în care oamenii sunt avertizați de riscurile radiațiilor solare: arderi, pigmentare, alunite etc., fiecare persoană decide pentru sine ce este bine și ce nu.
Amintim doar că orice exces este dăunător, inclusiv expunerea excesivă la soare.
Informații: qbebe.ro
Foto simbol: bagiraclub.ru