Cum poți diminua aspectul vergeturilor apărute în timpul sarcinii

Cum poți diminua aspectul vergeturilor apărute în timpul sarcinii

Unul dintre aspectele mai puțin plăcute din sarcină este apariția vergeturilor. Dar dacă acorzi o atenție mai mare modului de viață, atunci ai posibilitatea să diminuezi aspectul inestetic pe care îl conferă acestea pielii.

Deci, pentru a preîntâmpina apariția multor vergeturi, încearcă să nu adaugi prea mult în greutate. În timpul sarcinii se consideră normal să adaugi în jur de 12 kg. Consumă alimente benefice pielii, adică bogate în vitaminele A și C: morcovi, citrice, lapte, ouă. Zincul este la fel de important și îl găsești în nuci, pește și banane.

Bea multă apă și evită băuturile care conțin cafeină, căci acestea deshidratează organismul. Un corp bine hidratat are pielea suplă și fina. Cofeina, însă, are un efect de accentuare a vergeturilor. Ai grijă ca pielea să-ți fie mereu hidratată. Iar crema antivergeturi trebuie aplicată zilnic, mai ales înainte de culcare, iar dacă e posibil, o poți aplica și de 3 ori pe zi.

Există și varianta uleiurilor împotriva vergeturilor. Acestea conțin substanțe precum vitamina E și aloe vera, foarte bune pentru piele în general. Uleiurile de acest fel estompează vergeturile, însă nu vor face să dispară niciodată. Puteți încerca uleiul de trandafir moscat sau uleiul de argan, ambele recunoscute pentru hidratarea intensă a pielii.

 

Informații: mamica.ro

Foto simbol: babybytes.nl

Adaugă comentariu