Mămica Mea

(VIDEO) Pandemia i-a pus la grea încercare. Familia Maxian povestește calvarul prin care a trecut

(VIDEO) Pandemia i-a pus la grea încercare. Familia Maxian povestește calvarul prin care a trecut

Primăvara acestui an a trecut pe lângă familia Maxian pe neobservate, de altfel, ca și pentru restul lumii. În izolare, acasă cu toți picii, Tatiana și Ilie au avut un program activ. Lecții, activități creative, muzică și pictură, dar în paralel cu asta, un regim riguros de carantină.

Această perioadă de carantină a fost într-adevăr, foarte grea. Mai ales de la început, până ne-am mobilizat, până am făcut programul împreună... până la urmă a fost foarte bine. Copiilor le era foarte greu, fiindcă nu aveau comunicare, duceau dorul de grădiniță, de colegi, era stresant pentru ei, dar noi ne-am străduit să le facem diferite ocupații, diferite jocuri”, a spus Tatiana Maxian, mămică a 3 copii.

Din păcate, odată cu izolarea socială, familia Maxian a trăit o experiență negativă și nu, nu au fost bolnavi, au fost stigmatizați la greu fiind învinuiți de iresponsabilitate și de faptul că sunt un focar de infecție. „Noi am fost la cumătria finuțului nostru în Italia și când am revenit în țară, fiecare a îndeplinit un blanc unde am scris numele, prenumele, am dat toate datele noastre personale. La noi nu începuse carantina, dar deja în Italia abia începea chestia asta, trecând două săptămâni, apare această listă unde ne spune că noi suntem infectați. Cineva transmitea la toți prietenii noștri, la toți cunoscuții noștri că noi suntem infectați de acest virus. Era foarte neplăcut, fiindcă toți arătau cu degetul, uite la dânșii, uite ce fac, cum ne permitem, suntem infectați și noi umblăm prin oraș. A apărut chiar o postare cu Ilie, dar repede au șters, că el cântă, a revenit în țară și cântă”, a mai povestit Tatiana.

Din cauza pandemiei, Ilie a rămas fără muncă, respectiv fără un venit financiar pentru familie.

Dar vedeți în filmulețul de mai jos cum s-au descurcat cu stigmatizarea și lipsa unui venit:

Pentru părinții grijulii, Odoraș vine cu o surpriză - un concurs unde puteți câștiga un premiu oferit de compania HEEL. Abonați-vă la canalul nostru de YouTube și automat, veți participa la tombolă. Fiți activi!

 

Foto: instagram.com/maxian_tatiana