Odoraș.

Odoraș.

9 adevăruri despre planificarea unei sarcini pe care ar trebui să le știe fiecare

9 adevăruri despre planificarea unei sarcini pe care ar trebui să le știe fiecare

Dacă planificați o sarcină, dar nu știți de la ce să începeți ca să decurgă totul bine, atunci noi vă venim în ajutor cu câteva sfaturi foarte utile de care ar trebui să țineți cont.

  • Pregătiți-vă împreună.

Sănătatea partenerului este la fel de importantă ca și a ta. De aceea, atunci când planificați o sarcină, trebuie să minimizați efectul factorilor nocivi inclusiv asupra sănătății bărbatului – fumat, consum de alcool etc.

  • Urmăriți ciclul, dar nu trăiți conform calendarului.

Ziua înainte de ovulație este cea mai importantă pentru a avea intimitate, dar e mai bine să vă urmați simțurile. Căci dacă veți trăi numai conform calendarului, atunci veți fi stresați, ceea ce nu va contribui la conceperea unui bebeluș.

  • Renunțați la fumat și la consumul de alcool.

Fiecare țigară fumată de bărbat îi afectează spermatozoizii. La fel, fumatul influențează negativ și ovulația. Ulterior, fiecare țigară fumată după conceperea copilului crește riscul apariției anumitor malformații la acesta. Ar fi bine să renunțați și la cafeină.

  • Faceți sport.

Mișcarea ajută la îmbunătățirea circulației sanguine. Faceți plimbări, fitness, alergați. Dar nu exagerați. Prea mult efort fizic afectează hormonii sexuali.

  • Fiți atenți la medicamentele pe care le luați.

Dacă planificați o sarcină și aveți nevoie să luați anumite medicamente, ar fi bine să consultați medicul pentru a vă interese despre efectele adverse ale acestora.

  • Controlați-vă greutatea.

Nivelul hormonilor sexuali este direct legat de greutatea corporală. Chiar și un surplus de grăsime de 10-14% poate afecta procesul de concepere. Corectați-vă greutatea printr-un regim alimentar echilibrat și dând preferință produselor naturale.

  • Bărbații trebuie să evite saunele și băile fierbinți.

Spermatozoizii se maturizează la temperatura de 34-36 de grade Celsius. Dacă planificați o sarcină bărbatul ar trebui să evite mersul la saună și băile prea fierbinți.

  • Nu vă fie rușine să întrebați ginecologul.

Uneori sperma nu poate ajunge în uterul femeii din anumite cauze anatomice. Nu vă fie rușine să vă consultați cu medicul ginecolog care ar putea să vă recomande o altă poziție în timpul intimității pentru a putea concepe.

  • Mergeți la terapeut și la stomatolog.

Medicul terapeut vă poate recomanda anumite suplimente de vitamine și microelemente pentru a îmbunătăți starea de sănătate. La fel, problemele cu dantura e mai bine să le rezolvați înainte de a rămâne însărcinată.

 

Informații: adme.ru

Foto: himamaus.com

Share:

Articole recomandate