Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Noua generaţie Beta. Ce provocări vor întâmpina copiii născuţi începând din 2025

Noua generaţie Beta. Ce provocări vor întâmpina copiii născuţi începând din 2025

Cei născuţi începând din anul 2025 şi până în 2039 vor face parte dintr-o nouă generație culturală care va modela lumea pe care o cunoaștem în următoarele decenii. Este vorba despre generaţia Beta.

Cea mai nouă generaţie, Beta, urmează celei denumită Alpha care cuprinde pe toţi cei născuţi între anii 2010 și 2024. Termenii au fost dați după alfabetele grecești de firma de cercetare australiană McCrindle, care oferă servicii de analiză generațională și demografie. „Le-am numit Alpha și Beta pentru a semnifica nu doar noile generații, ci și primele generații care vor fi modelate de o lume complet diferită. De aceea ne-am mutat la alfabetul grecesc, pentru a atrage atenţia asupra modului în care aceste generații diferite vor fi crescute într-o nouă lume a integrării tehnologice”, a explicat McCrindle.

Născuţi în mare parte din mileniali mai tineri, cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani, sau din cei din generația Z, cu vârste între 16 și 29 de ani, persoanele care vor face parte din generaţia Beta vor reprezenta aproximativ 16% din populația lumii până în 2035.

Cum vor socializa cei din generaţia Beta?

Pentru cei născuţi în era inteligenței artificiale, cu siguranţă, tehnologia va juca un rol important în viața de zi cu zi. „Vor fi probabil prima generație care va experimenta tehnologiile de sănătate portabile și mediile virtuale imersive ca aspecte standard ale vieții de zi cu zi”, susţine McCrindle, ca adaugă, potrivit Global News: „Născuți într-o lume a tehnologiei mereu activă, vor naviga prin prietenii, educație și cariere într-o eră în care interacțiunea digitală este implicită”. Totuşi, părinții lor din generația Z au mai multe șanse să limiteze timpul petrecut pe ecranul copilului lor, în comparație cu milenii mai în vârstă, potrivit McCrindle.

Ce provocări se va confrunta Gen Beta?

Ca în cazul generațiilor trecute, cei care vor face parte din generația Beta vor avea parte de propriile provocări unice. Vor trăi într-o lume cu schimbări climatice, schimbări ale populației globale și urbanizare rapidă. A rămâne în vârful noilor tehnologii va fi o provocare pe tot parcursul vieții pentru generațiile actuale și viitoare. Tehnologia este un motor masiv al schimbării şi generaţiile viitoare se vor confrunta cu provocarea de a se adapta rapid la noile tehnologii care apar.

Având în vedere că cei mai tineri din noua generaţie Beta vor avea 60 de ani până în anul 2100, mulți din această generație vor trăi pentru a vedea secolul al XXII-lea.

Share:

Articole recomandate