Odoraș.

Odoraș.

Maternitatea Medpark

O nouă stradă pietonală va apărea în centrul Capitalei. Harta acesteia

O nouă stradă pietonală va apărea în centrul Capitalei. Harta acesteia

În centrul Capitalei va apărea o nouă stradă pietonală. Este vorba despre stradela Teatrului, aflată la intersecția cu Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și strada Mitropolit Dosoftei. Autorul proiectului de decizie care prevede transformarea acestei stradele în una pietonală este consilierul Platformei DA, Ruslan Verbițchi. Proiectul a fost votat la ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) de vineri, 22 iulie, scrie tv8.

39 de consilieri din cei 40 prezenți la ședința CMC au susținut proiectul.

Raportorul a menționat că pe stradela Teatrului activează mai mulți agenți economici, astfel că transformarea arterei respective în una pietonală va spori atractivitatea acesteia, atât pentru cetățenii orașului, cât și pentru turiști.

„Este inițiativa mea personală. Am auzit că există mai multe cereri în municipiul Chișinău de a transforma mai multe străzi în străzi pietonale, însă, personal plimbându-mă prin oraș, am fost pe această stradă care se află în lucrări de construcție și am venit cu o interpelare la direcția Arhitectură și Urbanism, unde am precizat dacă blocajul acestei străzi ne va încurca să transformăm această stradă în pietonală. Răspunsul a fost unul pozitiv,” a spus Verbițchi.

Pentru realizarea proiectului noii străzi pietonale va fi anunțat un concurs public de proiecte, prin care va fi selectat cel mai bun concept. În acest scop, în bugetul pentru anul 2023 urmează a fi prevăzute surse financiare pentru realizarea proiectului de amenajare, iar lucrările de modernizare să înceapă de anul viitor. 

 

Sursa foto: tv8.md

Share:

Articole recomandate