Sporturi ce pot fi practicate în timpul sarcinii: primul trimestru

Sporturi ce pot fi practicate în timpul sarcinii: primul trimestru

Așa cum prejudecata conform căreia „mănânci pentru doi” a fost desființată din temelii de către medici și nutriționiști, la fel și pretextul absenței sportului din timpul sarcinii este eronat. Însă trebuie să știi ce fel de sporturi ți se permite să faci și în ce antrenamente să te implici.


Primul trimestru de sarcină este delicat din toate punctele de vedere: este etapa cea mai periculoasă medical și emoțional peste care trebuie să treci cu mare grijă. Noi vorbim în acest articol despre sporturi și activități fizice pe care trebuie să le facă o femeie sănătoasă, care are o sarcină normală și fără complicații particulare. În acest context, specialiștii sunt de părere că în primul trimestru se poate face aproape orice fel de sport, deci, dacă te duceai la sală și făceai un anumit tip de antrenament poți să-l continui fără probleme: yoga, pilates, tae-bo, aerobic, fitness, jogging etc.

Specialiștii oferă și câteva sfaturi istețe pentru o sarcină ușoară:

- în general, femeia gravidă începe să aibă probleme cu spatele, de aceea este recomandat ca în primul trimestru de sarcină să lucreze mușchii spatelui pentru a preveni complicații ulterioare din cauza greutății care va apăsa zona odată cu înaintarea în termen. Aceste zone se pot lucra oriunde atât acasă, cât și la sală prin diverse exerciții de fitness care întăresc musculatura.

- de asemenea, jogging-ul este recomandat în prima parte a sarcinii cu mențiunea că trebuie să frânezi viteza la doar 65% din efort, pentru o mai bună siguranță și pentru prevenirea eventualelor complicații.

- nici abdomenul nu ar strica să începi să ți-l fortifici de pe acum, pentru că vei avea parte doar de beneficii de pe urma acestui antrenament.

Despre sporturile recomandate și în celelalte perioade ale sarcinii vom scrie în zilele următoare. 

Foto: social gym. Informații: feminis.ro

Adaugă comentariu

Închide