Află de ce trebuie să mergi cu cei mici la festivalul Cucuteni 2017

Află de ce trebuie să mergi cu cei mici la festivalul Cucuteni 2017

La 22 iulie hai cu cei mici la Cucuteni Festival 2017! Copiii vor putea face săpături arheologice şi descoperi tainele civilizației antice cu propriile mâini. Şi maturii vor avea parte de un program plin şi inedit.

În satul Ivancea (raionul Orhei) a început deja tabăra Cucuteni International Art–Camp 2017, care a adunat 23 de pictori de excepție și maeștri ai ceramicii din 16 țări. Evenimentul va culmina pe 22 iulie când se va desfășura expoziția tuturor operelor create de participanții taberei din acest an.

Toți copiii care vor participa la cele mai adevărate săpături arheologice, vor putea lua acasă toate comorile găsite! Între timp, părinții lor vor putea învăța să cânte la instrumente muzicale vechi, să picteze sau să modeleze.

 

În acest an, pentru prima dată în istoria festivalului, vizitatorii vor participa la workshop-uri de ceramică și pictură, moderate de artiști excepționali.

Festivalul va culmina cu un concert susținut de inegalabilii Alex Calancea Band & Guz & RUPT.

De asemenea, seara va avea loc un Fire Show de excepţie și arderea unei figuri imense de ceramică – simbol antic cucutenian al belșugului, semn de venerare a forțelor naturii!

 

Pe lângă toate acestea va avea loc şi un iarmaroc de la cei mai buni meșteri artizani din Moldova, dar şi un târg cu bucate și băuturi autentice, preparate de cei mai buni bucătari din Moldova.

Costul biletului este de 50 de lei acum, și 70 de lei în ziua evenimentului! Biletele pot fi procurate în prealabil de aici.

 

În cadrul taberei din acest an s-au adunat 23 de pictori de excepție și maeștri ai ceramicii din 16 țări: Polonia, România, Moldova, Turcia, Letonia, Lituania, Olanda, Coreea de Sud, Franța, Vietnam, Azerbaidjan, Indonezia, Egipt, SUA, Ucraina, Bulgaria și Rusia, care timp de trei săptămâni, prin intermediul operelor de artă – din ceramică sau pe pânză – vor reînvia cultura Cucuteni – Tripolie, centrul căreia era teritoriul Moldovei contemporane.

 

 

Aşa a fost la Festivalul Cucuteni din 2016

 

Adaugă comentariu